A sigila sau a nu sigila dintii copiilor?

By | iunie 28, 2018

Periajul dintilor este important, dar substantele de etansare dentara pot fi cel mai bun mod de a impiedica aparitia cariilor la copiii sanatosi. Rapoarte recente ale centrelor de control si prevenire a bolilor au prezentat avantajele acestei proceduri simple si ieftine.

Etansarea sau sigilarea consta in aplicarea unui strat subtire de substanta protectoare peste dintii copiilor pentru a-i proteja de carii. Materialele informative cu privire la sigilarea dentara arata ca aceasta procedura previne 80% din carii timp de doi ani de la aplicare. De asemenea, eficienta sa scade cu 50%, dar continua sa protejeze timp de pana la 4 ani.

Substantate de etansare este un material pe baza de rasina care se infiltreaza in dinte. Exista multe bacterii in gura, iar acestea vor produce acid care in timp, duce la leziuni dentare. Sigiliul blocheaza accesul acidului si a bacteriilor in interiorul dintilor. Acest material diminueaza sau impiedica foarmarea cariilor pe suprafata dintilor.

Cei mai multi medici recomanda utilizarea substantelor de sigilare incepand cu varsta de 6 ani si reluarea tratamentului in jurul varstei de 12 ani. Tratamentul dureaza, in general, de la patru la opt ani. Temperatura si modul in care un copil mesteca, precum si ceea ce mananca, poate afecta durata de viata a unui material de etansare.

Unii parinti sunt reticenti la substantele de sigilare, deoarece contin ingrediente folosite la fabricarea materialelor plastice si a rasinilor utilizate in diverse tipuri de produse, cum ar fi BPA sau bisfenol A. Cu toate acestea, marile administratii care se ocupa de protectia consumatorilor, spun ca utilizarea acestor substante este sigura atat timp cat cantitatile nu depasesc un anumit prag. Substantele de sigilare contin cantitati foarte mici de BPA in comparatie cu alte expuneri comune. Nivelul BPA in substantele de sigilare a fost mare la un moment dat, insa acum este prezenta in procent de aproximativ 0.001% din compozitie.

Dentist pentru copii | www.stomatologiecopiisector3.ro

Pentru parintii care doresc sa protejeze dintii copiilor lor prin sigilare, specialistii de la clinica stomatologica pentru copii, Dental Crown Health, sunt dispusi sa ajute in acest sens. Accesati http://www.stomatologiecopiisector3.ro/ pentru a gasi cel mai bun dentist pentru copii si cele mai bune solutii pentru niste dinti sanatosi!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.