Avantajele si dezavantajele coroanelor dentare ceramice CEREC

By | martie 13, 2017

Tehnologia CEREC (Chairside Economical Restoration of Esthetic Ceramics, sau CEramic REConstruction) este o noua metoda de executie a lucrarilor dentare cum ar fi coroanele, puntile sau fatelele dentare. In aceasta noua activitate stomatologica se folosesc sistemele CAD/CAM. Executia lucrarilor se face in timpul unei singure vizite la cabinet, durata fiind una economica atat pentru pacient cat si pentru spcialist. Ca in orice alta procedura, nu neaparat stomaologica, si in acest caz exista atat avantaje cat si dezavantaje. Iata cateva dintre ele:

Avantaje:

  • Coroana ceramica CEREC este realizata intr-o singura vizita, atat pacientul cat si stomatologul economisind timp considerabil, dar si costuri.
  • In cazul coroanelor ceramice CEREC nu sunt necesare coroane temporare, ceea ce elimina un semnificativ disconfort pentru pacient.
  • Coroanele CEREC nu au metal in compozitia lor, fiind astfel mult mai estetice decat alte tipuri de coroane.
  • Tehnologia si materialele coroanelor CEREC pot fi utilizate si pentru plombe. Din moment ce sunt realizate din ceramica, acestea sunt mult mai durabile, functionale si estetice decat plombele uzuale.
  • Investitia in tehnologia CEREC este scumpa, dar se economisesc resurse financiare pe termen lung, deoarece nu exista taxe suplimentare pentru tehnicianul dentar, fiind necesare putine prezentari doar la cabinetul stomatologului.

Dezavantaje

  • Medicul stomatolog are nevoie de o pregatire suplimentara pentru a putea utiliza aparatura si tehnica CEREC. La clinica stomatologica din Dorobanti, Dental Place, sunt specialisti care au aprofundat aceasta tehnica si au experienta atat teoretica, dar mai ales practica in domeniu.
  • Multi specialisti considera ca din punct de vedere estetic, coroanele ceramice CEREC sunt mai putin estetice decat lucrarile traditionale.
  • Costul acestor lucrari este inca mult mai ridicat decat costul lucrarilor traditionale a coroanelor dentare.

Daca informandu-va, credeti ca aceasta procedura este ceea ce va doriti, atunci vizitati site-ul www.dental-place.ro si aprofundati subiectul, dar mai ales programati o intalnire cu un specialist al clinicii, cu siguranta va raspunde tuturor intrebarilor dumneavoastra. Sunteti la un pas distanta de un zambet de vedeta!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.