Care sunt motivele pentru care trebuie sa mergi la un medic stomatolog de cel putin 2 ori pe an?

By | august 13, 2019

Potrivit specialistilor de la Elveto Dent, clinica stomatologica in sector 2, Bucuresti, vizitele la dentist sunt absolut necesare pentru toata lumea, indiferent daca este vorba despre adulti sau copii. Preventia este un factor foarte important, care joaca un rol semnificativ in protejarea danturii, dar si a cavitatii bucale. De preferat este ca pacientii sa mearga voluntar la un medic de specialitate, inainte de aparitia unor probleme serioase. In randurile urmatoare sunt prezentate principalele motive pentru care este necesar ca dantura sa fie sub control in permanenta.

Informatii utile despre igiena dentara

Persoanele care merg in mod regulat la un stomatolog pot afla informatii despre cum sa se ingrijeasca in mod eficient de igiena dentara. Specialistii in domeniu le pot oferi indicatii pretioase, care nu se gasesc in mediul online si despre care au cunostinta numai medicii foarte bine pregatiti. Atunci cand dantura este foarte bine ingrijita, sansele ca diferite tipuri de probleme sa apara sunt mult mai scazute.

Depistarea posibilelor carii

Un alt motiv pentru care vizitele la clinica dentara Elveto Dent sunt absolut necesare este acela ca medicii pot depista mai usor posibilele carii. Descoperite la timp, atunci cand inca sunt intr-o faza incipienta, cariile pot fi tratate mai usor. In plus, daca inca nu s-a ajuns la situatia in care un dinte sa fie afectat intr-o proportie foarte mare, el poate fi pastrat.

Detartraj/periaj dentar

In timpul controalelor de rutina, medicii stomatologi se pot ocupa inclusiv de detartraje ori de periaje profesionale. Astfel, pacientii vor avea o dantura mai curata, pentru ca tartrul este indepartat intr-un mod eficient, ajutand la obtinerea unui aspect mai placut al dintilor. In acelasi timp, petele de cafea, tutun, vin sau ceai sunt indepartate si ele.

Verificarea pozitiei dintilor

Din diferite motive, dintii isi pot stramba pozitia la un moment dat. De exemplu, cresterea maselelor de minte care nu au suficient loc pentru a se dezvolta poate influenta modul in care arata dantura, la fel ca si traumatismele, in urma carora dintii se pot deplasa. In astfel de cazuri, pacientii trebuie sa ia masuri cat mai repede. Specialistii le pot recomanda aparate dentare, cu ajutorul carora dantura sa fie repusa in pozitia corecta.

Clinica stomatologica in sector 2 | clinica dentara Elveto Dent | elveto-dent.ro

clinica dentara Elveto Dent

Programarile la un medic specialist pot fi facute foarte usor prin intermediul site-ului elveto-dent.ro. Tot ce trebuie sa faca persoanele interesate de serviciile clinicii este sa completeze cateva date in formular, iar apoi pot gasi un medic stomatolog de incredere, la care sa mearga ori de cate ori este nevoie.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.