Ce sunt cadrele de mers si cand se utilizeaza?

By | noiembrie 17, 2021

Cadrele de mers sunt dispozitive medicale utilizate de persoanele care au nevoie de un sprijin suplimentar in deplasare. Acestea sunt usor de utilizat si favorizeaza echilibrul in deplasare, fiind de obicei utilizate la recomandarea medicului. Cadrul de mers este asociat in mod gresit cu persoanele varstnice, deoarece acesta poate fi utilizat de persoanele de orice varsta, in mai multe situatii.

Cadrele de mers sunt utile persoanelor care au suferit un accident

Persoanele care au suferit recent un accident pot intampina dificultati in deplasarea pe cont propriu, motiv pentru care au nevoie de un dispozitiv usor de utilizat, care sa ii ajute sa isi recapete treptat mobilitatea. In aceste situatii, utilizarea unui cadru de mers sau a unui fotoliu rulant, dupa caz, poate fi modalitatea potrivita pentru ca persoanele respective sa nu depuna un efort prea intens atunci cand se deplaseaza, ceea ce ar putea incetini procesul de recuperare dupa o interventie chirurgicala.

De asemenea, cadrele de mers sunt necesare persoanelor in varsta care isi pot pierde echilibrul atunci cand merg, precum si persoanelor care intampina probleme de coordonare a muschilor.

Cadrul de mers se pliaza pe nevoile utilizatorului

In prezent, magazinele de specialitate pun la dispozitie mai multe tipuri de cadre de mers, astfel incat fiecare persoana sa poata alege ce i se potriveste, in functie de particularitati (inaltime, mediul in care va fi utilizat) si de recomandarile medicului. De exemplu, unele persoane pot avea nevoie de un cadru de mers cu roti, in timp ce altele pot utiliza un cadru de mers fix.

Cadre de mers | fotoliu rulant | TesaMedical.ro

Cadre de mers

Indiferent de tipul de cadru de mers, un avantaj important il constituie ajustabilitatea, astfel ca utilizatorul il poate regla dupa inaltimea sa. Aceste dispozitive medicale se gasesc in magazinul TesaMedical.ro, in categoria de produse ortopedice, de unde se pot achizitiona si alte dispozitive de mers.

Cadrul de mers ofera suport atat in interior, cat si in exterior, fiind un dispozitiv indispensabil persoanelor care nu se pot deplasa in siguranta pe cont propriu. Persoanele care au probleme de stabilitate si de mentinere a echilibrului pot pasi fara ezitare prin utilizarea unui cadru de mers.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.