Cele mai frumoase locuri de vizitat in Australia

By | decembrie 15, 2020

Australia este cel mai vechi si mai izolat continent din lume. Tara este situata la sud de Indonezia si la nord-vest de Noua Zeelanda.  Australia are 24 de milioane de locuitori raspanditi pe 7,69 milioane km2, din care 90% din populatie traieste in zone urbane.

Cea mai mare tara din Oceania, populata de mai bine de 50.000 de ani, Australia este una dintre putinele tari din lume care au putut sa-si pastreze locuitorii indigeni (aborigenii), acestia din urma traind acolo din perioada preistorica. Descoperita de europeni in secolul al XVII-lea, Australia a fost revendicata de Marea Britanie in 1788 si, prin urmare, are o istorie oficiala relativ recenta.

Aceasta tara fascineaza din mai multe puncte de vedere: imensitatea teritoriului sau, ospitalitatea localnicilor – care se numesc australieni, peisajele sale uluitoare intre cele doua oceane din Pacific si Indian, diversitatea climatelor sale, a plajelor, a naturii, a biodiversitatii si a prosperitatii sale economice (este a 13-a putere economica din lume si a doua tara cea mai dezvoltata din lume dupa Norvegia, conform Organizatiei Natiunilor Unite).

  • Marea Bariera de Corali

Sit iconic al Australiei, Marea Bariera de Corali este, de asemenea, una dintre cele mai cunoscute atractii din lume. Intins pe 2600 de kilometri de la Cape York pana la Bundaberg, este cel mai mare recif de corali din lume. Multe specii marine, precum si miliarde de corali polipi traiesc acolo, raspandite pe 900 de insule si 2900 de recife, facandu-l un sit unic, aflat pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO din 1981.

Datorita apelor calde si limpezi, a biodiversitatii si a apropierii de coasta, este un paradis marin pentru scafandrii si inotatori si una dintre minunile subacvatice care trebuie sa fie protejate in continuare.

  • Insulele Whitsundays

Un arhipelag situat chiar in Marea Bariera de Corali de pe coasta Queensland. Sute de mii de turisti merg acolo in fiecare an. Insulele Whitsundays formeaza Arhipelagul. Peisajele sale sunt somptuoase, unice in lume: plaje si nisip alb, ape calde, cristaline, smaralde si turcoaz incalzite de un soare tropical.

Plaja Airlie este una dintre cele mai frumoase plaje din Australia si este cel mai cunoscut punct de plecare pentru explorarea arhipelagului Whitsundays.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.