Cele mai frumoase orase din Austria

By | martie 5, 2022

Austria atrage turistii prin atmosfera sa speciala, unica. Istoria bogata a acestei tari, datand de secole, si-a lasat amprenta, iar locatia este ideala pentru turism. Natura frumoasa a Alpilor, arhitectura medievala – toate acestea pot fi vazute odata cu vizitarea celor mai frumoase orase din Austria.

  • Salzburg

In primul rand, trebuie vizitata cetatea Hohensalzburg, care se afla pe malul raului. Este bine conservata, iar turistii vor simti din plin atmosfera Evului Mediu, plimbandu-se prin Camerele Princiare, Muzeul Cetatii, Sala de Aur. Iar privelistea orasului de pe zidul cetatii nu va lasa pe nimeni indiferent!

  • Sf. Gilgen

Orasul este situat pe malul lacului. Iubitorii de plaja il vor iubi. Nisip curat, lac limpede.  Exista, de asemenea, multe atractii interesante in St. Gilgen. Merita vazuta casa in care s-a nascut mama lui Mozart. De asemenea, Muzeul instrumentelor muzicale (exista peste 1000 de exponate din toata lumea).

  • Alpbach

In urma cu 40 de ani, Alpbach a primit titlul de „Cel mai minunat sat din Austria”. Vizitand acest loc, turistii vor vedea ca orasul arata intr-adevar mai mult ca un sat. Semnul sau distinctiv este atmosfera speciala si arhitectura unica.

Si nu degeaba Alpbach este centrul forurilor internationale. Este situat la o altitudine de 974 de metri si iarna este un loc ideal pentru schi. Iar vara turistii vin aici pentru vacante in familie, drumetii.

  • Lienz

Este unul dintre cele mai insorite locuri din Austria. Aici se desfasoara evenimente sportive de nivel international: maraton de schi, ciclism. Iubitorilor de schi le vor placea pistele moderne, zonele speciale de curling. Iar vara ii asteapta drumetii, tratamente spa, golf si multe altele.

  • Bad Gastein

Orasul este situat in pitoreasca Vale Geistein si este un loc cu adevarat unic. Aici turistii au ocazia sa se relaxeze simultan intr-o statiune de schi si sa viziteze centrele termale.

Proprietatile izvoarelor termale locale sunt cunoscute din cele mai vechi timpuri. Un loc ideal pentru o vacanta in familie. In centrul orasului Bad Gastein, o cascada clocoteste (pe raul Gasteiner Ache).

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.