Cuptorul pe gaz – caracteristici

By | mai 31, 2021

Un cuptor modern pe gaz, echipat cu functiile dorite este capabil sa pregateasca absolut orice fel de mancare. Cei care doresc doar sa gateasca confortabil sau sunt pasionati de gatit acasa au posibilitatea de a alege echipamente care sa le satisfaca 100% dorintele si solicitarile.

Marimea si sursa de energie, numarul de moduri de incalzire, functiile, optiunile, ar trebui luate in considerare la alegerea echipamentelor pentru bucatarie. Producatorii ofera cuptoare intr-o varietate de stiluri si culori, astfel incat aparatul sa poata fi incadrat in orice interior.

Tipuri de cuptoare

Cuptoarele pot fi impartite in 2 mari categorii – gaz si electric. Primul este mai usor de operat, iar cel din urma poate oferi foarte multe functii.

Astazi, cuptoarele moderne pe gaz fac fata unei varietati de optiuni de gatit, inclusiv produse de patiserie delicate si pretentioase.

Cuptoarele pe gaz se gasesc intr-o gama foarte larga avand preturi diferite. Insa chiar si cele mai ieftine modele ofera un volum excelent de aproximativ 60 de litri si diverse optiuni de gatit. Toate modelele moderne sunt pornite prin aprindere electrica – automat, prin rotirea unui buton sau prin utilizarea unui buton.

Cuptoarele pe gaz sunt echipate cu un gratar pe gaz sau electric. Multe modele sunt echipate cu rotisor. Din ce in ce mai multi producatori folosesc convectia si in cuptoarele pe gaz. O astfel de functie este extrem de convenabila pentru coacere.

Designul exterior al cuptoarelor pe gaz se distinge printr-o varietate de culori si stiluri, astfel incat selectarea aparatului va fi cu siguranta pe placul cumparatorului. Avantajele cuptoarelor pe gaz:

  • sursa de energie ieftina;
  • capacitatea de a alege un model sub bugetul stabilit;
  • usurinta in utilizare;
  • durabilitate si siguranta atunci cand sunt utilizate corect.

Siguranta cuptoarelor pe gaz este asigurata, in primul rand, de sistemul obligatoriu de control al gazului, care previne scurgerile de gaz la stingerea flacarii. Aprinderea electrica asigura pornirea sigura si convenabila a cuptorului. Cu o instalare adecvata si intretinere regulata, aparatul va functiona bine pentru o lunga perioada de timp.

Vitrarea multistrat (2-3 straturi) a usii reduce semnificativ incalzirea acesteia din exterior, reducand probabilitatea de arsuri. Dupa utilizarea cuptorului, ventilatorul tangential raceste rapid suprafetele incalzite. Acest lucru reduce riscul de arsuri si impiedica uscarea si deteriorarea mobilierului din jur.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.