Cymric, o pisica rara, originara din Insula Man

By | septembrie 15, 2020

Cymric este o pisica care are particularitatea de a nu avea coada, este o pisica foarte rara, originara din Insula Man din Anglia. Este una dintre cele mai sociabile pisici. Este o pisica cu o blana matasoasa de lungime mijlocie. Inteligent si tandru, Cymric este animalul de companie ideal atat pentru varstnici cat si pentru copii.

Caracteristici

  • Dimensiune: 30 cm pana la 35 cm;
  • Greutate: 2 kg pana la 5 kg;
  • Palton: lungime mijlocie;
  • Culoare: toate culorile;
  • Speranta de viata: 15-20 de ani;
  • Perioada de gestatie: 63 de zile.

Descrierea pisicii Cymric

Una dintre principalele caracteristici ale Cymric este ca nu are coada. Exista, totusi, patru tipuri ale acestei rase cu lungimi diferite ale cozii: rumpy (absenta totala a unei cozi), rumpy riser (coada este o crestere cartilaginoasa formata din 1 pana la 3 vertebre sacrale), stumpy (coada mica de 3 – 4cm) si lungul (coada semi-lunga si uneori rasucita).

Este, de asemenea, recunoscuta prin rotunjimea sa si parul gros si matasos de lungime medie. Este o pisica cu un corp bine construit, musculos si un cadru greu. Chiar si capul Cymricului este foarte rotund, inconjurat de doua urechi nu foarte mari si rotunjite la varfurile lor. Intregul corp al Cymricului este acoperit cu un par foarte fin de lungime medie, care poate fi de orice culoare. Are picioarele din spate mult mai lungi decat cele din fata.

Caracterul si comportamentul cymricului – pentru cine se adreseaza?

Cymric este sociabil si afectuos. Este o pisica care este foarte potrivita pentru o familie cu copii, dar este, de asemenea, insotitorul ideal pentru o persoana in varsta. El se dedica cu adevarat stapanilor sai si le ofera o mare tandrete.

Cymric este o pisica care nu poate sta singura. Prin urmare, stapanul sau trebuie sa fie foarte disponibil si nu trebuie sa lipseasca prea des, sau Cymric va trebui sa aiba un tovaras alaturi, o pisica ori un caine.

Cum sa ai grija de Cymric-ul tau: nevoile sale

Avand in vedere grosimea parului Cymric, este recomandat sa fie periat zilnic pentru a preveni incurcarea si a mentine frumusetea blanii sale. De asemenea, este o pisica care poate trai la fel de mult intr-un apartament ca intr-o casa cu gradina.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.