Importanta adoptarii unei atitudini sustenabile in afaceri

By | octombrie 8, 2019

Sustenabilitatea devine din ce in ce mai importanta in toate companiile si industriile. Initiatorii afacerilor considera ca o stratregie de sustenabilitate este necesara pentru ca firma sa fie competitiva azi, dar si maine.

Mai simplu spus, sustenabilitatea este o abordare de afaceri pentru crearea valorii pe termen lung, luand in considerare modul in care o organizatie opereaza in mediul ecologic, social si economic. Durabilitatea sau sustenabilitatea este bazata pe presupunerea ca dezvoltarea unei strategii favorizeaza longevitatea companiei.

Iata cativa lideri ai industriei mondiale care ilustreaza diferite initiative de sustenabilitate! Nike s-a concentrat pe reducerea deseurilor si minimizarea amprentei asupra mediului, iar Adidas a creat un lant de produse ecologice vizand probleme specifice precum vopsirea si eliminarea pungilor din plastic. Unilever s-a specializat in ceea ce priveste producerea de ulei de palmier organic, iar Nestle se axeaza pe domenii precum ciclus de viata al produsului, clima, eficienta apei si deseuri. Walmart, IKEA si H&M s-au orientat catre o vanzare cu amanuntul mai durabila reducand deseurile, crescand productivitatea resurselor si optimizand utilizarea materialelor. Pepsi si Coca Cola se concentreaza asupa administratii apei.

Nu exista o singura solutie corecta pentru sustenabilitate. Cea mai buna solutie depinde de ambitiile si mizele fiecarei companii, insa iata cateva actiuni utile pentru imbunatatirea practicilor de sustenabilitate!

In primul rand, conducerea trebuie sa se asigure ca strategiile si eforturile de a deveni sustenabil se potrivesc. Adesea apar divergente, iar solutiile sunt fragile, moment in care fiecare idee trebuie regandita si adaptata. Dincolo de stabilirea unor strategii, intregul proiect legat de sustenabilitate ar trebui sa fie transparent. Transparenta este o conditie pentru evaluarea si imbunatatirea prcaticilor de sustenabilitate, bazandu-se pe ideea ca un mediu deschis va imbunatati performanta.

Case de marcat in Galati | case de marcat noi | casedemarcat.eu

case de marcat in Galati

Dincolo de orice strategie, plan si decizii, sustenabilitatea poate fi sustinuta de echipamente performante si durabile. Asadar, daca activati in domeniul vanzarilor, achizitionati case de marcat noi pentru ca acestea vor usura mult munca angajatilor, dar vor imbunatati si influenta luarea unor decizii corecte. Accesand casedemarcat.eu veti putea gasi solutii software si hardware: soft retail adaptat activitatii, case de marcat in Galati si Bucuresti, cantare electronice si tot felul de produse care sa faciliteze un mediu de lucru placut, intuitiv si sustenabil!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.