Importanta unor electrocardiografe performante pentru diagnosticul afectiunilor cardiace

By | septembrie 6, 2024

In diagnosticul si tratamentul afectiunilor cardiace, astazi tot mai raspandite la populatia adulta din tarile civilizate, este esential testul EKG, adica electrocardiograma. Este cel mai important test pentru interpretarea ritmului cardiac, detectarea ischemiei si infarctului miocardic, a anomaliilor circuitului sangelui in inima, a preexcitatiei, a sindroamelor QT lung, a anomaliilor atriale, a hipertrofiei ventriculare, a pericarditei si a altor afectiuni.

Pentru cabinetele medicale de cardiologie, prezenta unor electrocardiografe ajuta medicii specialisti in intocmirea corecta a diagnosticului si stabilirea planului terapeutic adecvat.

Ce caracteristici trebuie sa aiba electrocardiografele?

Pentru un diagnostic de acuratete, este nevoie de electrocardiografe capabile sa inregistreze semnalul EKG pe 12 canale simultan, sa capteze si sa tipareasca in timp real 12 curbe EKG. Un dispozitiv modern are o functionare inteligenta, avertizand personalul medical, medicul cardiolog sau asistentul, asupra eventualelor probleme care trebuie rezolvate. Senzorii detecteaza lipsa conexiunii cu semnalul de la pacient si absenta hartiei din imprimanta.

Confortul si siguranta pacientului sunt esentiale pentru orice operator medical, de aceea dispozitivele si aparatura din oferta TesaMedical.ro corespund celor mai ridicate standarde in domeniu, avand protectie antipacing si impotriva defibrilarii.

Electrocardiografe | TesaMedical.ro

Electrocardiografe

Monitorizarea EKG la domiciliu, control sporit asupra activitatii inimii

Pentru monitorizarea functiei cardiace acasa ori in calatorii, un elecrocardiograf mobil este un instrument de baza. Acesta poate genera un raport EKG ori de cate ori pacientul trece printr-o stare delicata de sanatate. Se pot preveni astfel complicatii ca infarctul miocardic sau accidentul vascular.

Mai mult decat tensiometrul, aparatul EKG inregistreaza date suplimentare valoroase despre activitatea inimii, identificand aritmii si alte tulburari de functionare cardiaca, precum si modelul dupa care se dezvolta acestea. Pacientul primeste informatii imediate despre ritmul cardiac la finalul inregistrarii, care are o durata de 30 de secunde.

Electrocardiografele fac parte din categoria aparaturii medicale indispensabile pentru cabinetele de cardiologie, oferind medicilor informatii pretioase despre activitatea cardiaca a pacientilor, necesare stabilirii unui diagnostic corect al afectiunilor inimii.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.