Incalzirea globala, intre mit si realitate

By | octombrie 17, 2014

Incalzirea globala, sau schimbarea climaterica, este un subiect care nu da semne ca s-ar termina in viitorul apropiat. Este incalzirea globala un fapt in derulare? Da, este. Pamantul arata deja numeroase semne de schimbare a climatului si asta peste tot in lume. Temperatura medie a crescut cu 0,8 grade Celsius in jurul lumii, inca din 1880, si foarte mult din aceasta crestere s-a inregistrat in ultimile zeci de ani, asta potrivit cercetatorilor de la NASA, Institutul de Studii Spatiale. Iar rata de crestere a temperaturii este in continua crestere.

Ultimele doua decade ale secolului 20 au fost cele mai fierbinti din ultimii 400 de ani si posibil cele mai calduroase din ultimile cateva milenii, conform numeroaselor studii climaterice. Iar studiile desfasurate de Organizatiile Unite, in ceea ce priveste schimbare climaterica, a raportat ca ultimii 11 ani din 12 sunt printre cei mai fierbinti ani din 1850 incoace.

Zona Arctica este cea care resimte cel mai adanc aceste cresteri si schimbari climaterice. Temperaturile medii din Alaska, vestul Canadei si estul Rusiei, au crescut de doua ori mai mult, conform rapoartelor obtinute intre anii 2000 si 2004. Gheata Arctica dispare foarte rapid, si zona acesta se poate sa aiba pentru prima data, prima vara fara nici un pic de gheata pana in 2040 sau chiar mai devreme.

Ursii polari si celelalte specii ce traiesc in acea zona, sufera deja foarte mult din cauza disparitiei ghetii. Ghetarii si muntii de zapada se topesc rapid, de exemplu Ghetarul Montana mai are doar 27 de ghetari din 150 cati avea in 1910.

Pentru a ajuta putin mediul, si a mai economisi energie, Auditare Certificare Energetica, eliberaza certificate energetice Bucuresti, certificat energetic ce poate ajuta la scaderea consumului si economisirea la facturile lunare de utilitati.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.