Lucruri de facut in Albi din Franta

By | ianuarie 6, 2021

Albi este poreclit „orasul rosu” datorita caramizilor rosii care alcatuiesc fatadele cladirilor. De asemenea, a fost un oras emblematic inca din Evul Mediu. Albigienii sau catarii s-au confruntat cu institutiile catolice si au suferit o represiune sangeroasa.

Catedrala Sainte-Cécile a fost, de asemenea, construita de Biserica pentru a-si afirma puterea. Vizitarea orasului Albi inseamna a vizita un intreg patrimoniu. Mai mult, iubitorii de arta, patrimoniu si natura se vor simti ca acasa aici. Albi este, prin urmare, plin de locuri interesante.

  • Catedrala Sainte-Cécile d’Albi

Catedrala Sainte-Cécile d’Albi este, fara indoiala, cel mai faimos monument din oras. Construita intre 1282 si 1480 pe un varf stancos, a servit ca o cetate militara. Catedrala are decoratiuni bogate colorate si un tur ghidat va permite turistilor sa afle totul despre istoria locului.

Inscris pe Lista Patrimoniului Mondial UNESCO, este astazi una dintre cele mai vizitate catedrale din Franta. Acest monstru al patrimoniului local este cu siguranta o vizita obligatorie pentru turistii care viziteaza Albi.

  • Muzeul Toulouse-Lautrec

A vizita Albi inseamna a merge la locul de nastere al celebrului pictor Toulouse-Lautrec. Acest artist recunoscut international este din orasul catar care i-a adus un omagiu expunandu-si lucrarile in Palatul Berbie, un fost palat episcopal.

Astazi, spatiul dedicat lui Toulouse-Lautrec este unul dintre cele mai vizitate muzee din regiune. Aproape 1000 de lucrari, inclusiv unele dintre cele mai importante, sunt prezentate publicului. „O examinare la facultatea din Paris”, „La salonul din rue des Moulins”. Aceste creatii coexista cu sculpturi, dintre care unele realizate de Rodin sau Maillol.

  • Ciclism de-a lungul Tarnului

Albi este un oras fermecator care se bucura de o locatie geografica exceptionala si de prezenta unui rau. Autoritatile au stabilit nu mai putin de 20 de rute diferite. Aceste rute sunt accesibile tuturor si garanteaza o calatorie sigura.

Muzeul modei

Situat intr-o fosta manastire, acest spatiu cultural exceptional este unul popular. Dominique Miraille, proprietarul, este un colectionar pasionat de haine si ornamente extrem de rare. El este ghidul acestor piese fabuloase datand din secolul al XVII-lea pana in secolul al XX-lea. Aceasta somptuoasa colectie privata va incanta orice turist, fara indoiala.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.