Pastele de dinti

By | mai 12, 2015

Importanta folosirii pastelor de dinti si a altor metode de curatare orala a fost inteleasa inca din Antichitate. Egiptenii foloseau pentru periajul dintilor un amestec de cenusa a copitelor animalelor, cu coji de oua zdrobite si piatra ponce, in urma cu 5000 de ani. Romanii antici foloseau un amestec chiar mai dur de oase zdrobite si scoici, la care adaugau carbune sub forma de praf si coaji de oua. Chiar si in secolul al 18-lea, britanicii foloseau in mod exclusiv praf de caramida zdrobita pentru a isi curata dantura.

        La noi, in zilele noastre, alternativele sunt foarte variate, de la paste de dinti, la apa de gura si ate dentare. Insa majoritatea oamenilor folosesc in mod exclusiv pasta de dinti ca detergent pentru curatarea cavitatii bucale. In acest sens, pastele de dinti sunt concepute cu scopul de a slabi si descompune substantelor depozitate pe dinti, care in lipsa acestui periaj nu ar fi solubile si nu ar putea fi indepartate, ducand la aparitia cariilor, pierderea dintilor si necesitatea de a merge la o clinica de implant dentar Bucuresti.

        Unele produse de curatare, insa, contin substante mai aspre care irita tesuturile orale pentru aceia dintre noi care au gingii sensibile. Si de aceea este bine sa fim informati despre aceste lucruri extrem de importante pentru sanatatea danturii. Va recomandam sa mergeti la un cabinet, spre exemplu la cabinet stomatologic Drumul Taberei, pentru a afla parerea specialistilor dentisti in ceea ce priveste produsul care vi se potriveste pentru a avea grija de sanatatea dintilor vostri.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.