Progrese in ceea ce priveste solarul

By | iulie 6, 2018

Termenul ”solar” deriva din cuvantul latin ”sol” care inseamna soare. Solariile erau populare in Roma si chiar in perioadele medievale, se gaseau in turnurile castelelor ca fiind camere circulare inconjurate de sticla. Mai aproape de epoca noastra, proprietarii bogati foloseau aceste case de sticla pentru a creste plantele. Cei suficient de bogati puteau creste fructe si legume pe tot parcursul anului, unii chiar incalzeau solarul prin diverse metode. Desigur, tehnologia a parcurs un drum lung si desi utilizarea solariilor ramane aceeasi, ele sunt mult modernizate, posibilitatile de cultivare fiind mai multe.

Motivul pentru care solariile sunt eficiente este pentru ca peretii lor si chiar acoperisurile sunt realizate in principal din sticla. In mod traditional, sticla nu este cel mai bun izolator termic, ceea ce face ca incaperea sa fie rece iarna si fierbinte vara. Acest lucru este valabil mai ales in cazul in care camera are numai sticla simpla, fara izolatie. Progresele moderne ale tehnologiei ferestrelor au facut ca izolarea solariilor sa fie mult superioara celei traditionale. Producatorii au introdus in uz sticla Low-E, geam dublu, sticla umpluta si argon, sticla reflectorizanta si alte tipuri de ferestre care maresc eficienta energetica.

Desigur, nu doar sticla poate fi folosita in acest sens, ci si folia de plastic. In ultima vreme au iesit pe piata diverse tipuri de folie profesionala pentru solar, foarte eficienta si care necesita mult mai putina intretinere decat sticla. Manevrabilitatea acestui material, dar si pretul, fac ca acesta sa fie in topul preferintelor. Multi au renuntat la sticla in favoarea foliei, decizia fiind justificata de costurile reduse pentru intretinere, dar si eficienta.

Cele mai comune materiale folosite pentru a construi cadrul si structura unui solar sau a unei sere, sunt vinilul, lemnul sau aluminiul. In timp ce aluminiul este, probabil cel mai puternic, vinilul are avantajul ca este mai performant din punct de vedere termic. Pentru a sti care materiale sunt cele mai potrivite, sfatul specialistilor este de necontestat.

Echipamente pentru sere si solarii | RegalFermierul.ro

Daca doriti sa achizitionati echipamente pentru sere si solarii, magazinul online https://www.regalfermierul.ro/ va sta la dispozitie cu produse de inalta calitate la preturi bune. Regal Fermierul chiar poate fi un partener de nadejde in tot ce tine de sere, solarii, irigatii, seminte si ingrasaminte de calitate!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.