Statie ITP pentru camioane: conditii speciale de verificare?

By | noiembrie 29, 2021

Autoturismele care circula pe drumurile publice din Romania trebuie sa aiba un ITP valabil inainte de a porni la drum. De la autoturisme, 4×4, autoutilitare mai mari si mai mici de 3,5 tone si pana la remorci, semiremorci si rulote, toate acestea trebuie sa mearga periodic la statiile ITP pentru a obtine acordul de circulatie in conditii de siguranta. Camioanele, spre exemplu, ar trebui sa se orienteze spre o unitate ITP camioane din sectorul 6, asa cum este AlfaITP pentru a beneficia de un pret accesibil oricarui buzunar.

Exista reguli speciale in cazul statiilor ITP pentru camioane?

Raspunsul este categoric nu. O unitate autorizata RAR poate obtine avizul pentru orice tip de autoturism, verificarea propriu zisa fiind identica indiferent de tipul masinii. De la starea masinii si pana la frane, directii sau anvelope, personalul angajat are grija sa acorde o atentie sporita fiecarui detaliu.

In prima faza, se va inspecta nivelul de poluare prin stabilirea compozitiei chimice a gazelor si a nivelului de zgomot. In cea de-a doua etapa, personalul angajat verifica sistemul de franare, acesta fiind esential pentru buna circulatie a masinii. Ultima faza consta in verificarea elementelor de siguranta precum sistemul de directie, suspensie si rulare, gradul de vizibilitate, starea si functionarea farurilor si a echipamentelor electrice ale masinii.

ITP camioane din sectorul 6 | Statii ITP camioane | AlfaITP.ro

ITP camioane din sectorul 6

Singura diferenta consta in costurile achitate. Conform AlfaITP.ro preturile difera in functie de tipul masinii sau de tipul conbustibilului. In principiu, pentru un autoturism soferii trebuie sa scoata din buzunar 120 lei, iar pentru vehiculele cu masa maxima autorizata de peste 3, 5 tone aproximativ 250 lei.

Indiferent de categoria autoturismului, soferii trebuie sa aiba asupra lor urmatoarele documente: certificatul de inmatriculare, asigurarea RCA valabila, cartea de identitate a autovehiculului, cartea de identitate a persoanei care prezinta autovehiculul la inspectie. Cu alte cuvinte, nu este nevoie ca proprietarul masinii sa vina la statia ITP, o poate aduce orice sofer atat timp prezinta actele mentionate.

AlfaITP este una dintre cele mai apreciate statii ITP camioane din Bucuresti unde soferii au parte de cele mai bune preturi si de timp limitat de asteptare. In plus, clientii pot beneficia de preturi negociabile in urma incheierii unui contract.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.