Unele dintre simptomele de sarcina care nu ar trebui sa ingrijoreze

By | decembrie 27, 2017

Femeile insarcinate experimenteaza o serie de simptome pe parcursul celor 3 trimestre.

Intre simptomele de sarcina care nu impun riscuri se numara si urmatoarele:

  1. Urinari frecvente

Printre primele simptome ale sarcinii apar si urinarile frecvente, cauzate tot de hormonii specifici sarcinii. Daca sunteti insarcinata, veti simti deja nevoia de a urina mai des si putin, mai ales noaptea, nevoie care va persista in primele saptamani de sarcina si cu care va veti reintalni in trimestrul al treilea, cand fatul deja foarte dezvoltat va apasa pe vezica urinara. Pot exista situatii in care aceste urinari datorate sarcinii sa fie explicate prin prisma unei afectiuni a tractului urinar, de aceea trebuie sa vedeti daca sunt insotite si de alte semne de sarcina incipienta.

  1. Schimbari de dispozitie

Daca treceti in mod neobisnuit si surprinzator de repede de la bucurie la tristete sau invers si manifestati o sensibilitate ridicata, s-ar putea ca sarcina sa fie raspunzatoare de aceste modificari. Este normal sa simtiti o iritabilitate ridicata in aceasta prima perioada, din cauza schimbarilor hormonale, asa ca nu aveti de ce sa va panicati. Solicitati sprijinul partenerului si al familei pentru a depasi cat mai repede aceste stari, care fac parte din cele mai intalnite simptome ca sunteti gravida in primele zile. Desi pot reaparea pe parcurul sarcinii din cauza stresului, in principiu, dupa reglarea nivelului hormonal nu veti mai suferi atat de des din cauza lor.

  1. Sensibilitate la anumite mirosuri si aversiune pentru diferite alimente

La inceputul sarcinii veti experimenta o dimensiune noua a mirosului dumneavoastra, deoarece veti simti mirosuri pe care cei din jurul dumneavoastra nu le percep si aromele care pana acum nu va deranjau cu nimic va pot deveni insuportabile. Cu aceeasi situatie va veti confrunta si in cazul unor alimente pe care le-ati consumat anterior si pe care, din senin, nu le mai puteti nici vedea in fata ochilor. Exista insa si situatia inversa. Pe parcursul celor noua luni puteti sa poftiti la alimente pe care de obicei nu le consumati.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.