3 situatii in care este necesara procedura de detartraj

By | martie 13, 2023

Periodic, dantura are nevoie de o evaluare stomatologica de specialitate si chiar de o curatare profesionala, pentru a putea fi mentinuta intr-o buna stare de sanatate si chiar estetica. Una dintre cele mai des efectuate proceduri stomatologice cu rol profilaxic este detartrajul.

Acesta este recomandat sa fie efectuata la fiecare 6 luni, odata cu consultatia stomatologica periodica, in cadrul cabinetul medicului dentist. Astfel sunt eliminate depunerile de tartru si resturi alimentare care favorizeaza apariatia cariilor sau bolilor parodontale. Pentru procedura de detartraj in sectorul 2 se poate apela la serviciile clinicii Elveto Dent.

Drept urmare, o astfel de procedura stomatologica trebuie efectuata in mai multe situatii, care sa contribuie la mentinerea sanatatii dentare. Unele dintre cele mai frecvente situatii in care este necesar detartrajul sunt:

  1. Detartrajul pentru infrumusetarea danturii

Prin indepartarea tartrului de la suprafata dintilor, mai ales ca o astfel de procedura este insotita adesea – mai ales in cadrul clinicii dentare Elveto-Dent.ro – de procedura de lustruire a dintilor, acestia capata o culoarea mai alba, obtinandu-se astfel o dantura mai frumoasa si cu un aspect natural.

Este important insa sa se acorde mare atentie igienei orale si chiar alimentatiei, pentru ca rezultatele obtinute sa fie pastrate pentru mai mult timp.

  1. Inainte de montarea aparatului dentar

Aparatul dentar se monteaza pe dinti numai dupa ce toate celelalte probleme stomatologice au fost rezolvate, de la carii, pana la o curatare eficienta a dintilor. Aceasta etapa de pregatire pentru tratamentul ortodontic implica si detartrajul, pentru a se elimina orice risc de aparitie a cariilor.

Detartraj in sectorul 2 | cabinet stomatologic din Iancului | Elveto-Dent.ro

Detartraj in sectorul 2

  1. Pentru prevenirea bolilor parodontale

Bolile parodontale sunt frecvente in cazul pacientilor romani, iar una dintre principalele cauze care determina aparitia acestora este reprezentata de depunerile de tartru de la nivelul gingiei. Tocmai de aceea, medicii de la clinica Elveto Dent realizeaza o astfel de procedura in cadrul cabinetului stomatologic din Iancului ori de cate ori pacientii au nevoie.

In concluzie, detartrajul are multiple beneficii, ajutand la mentinerea sanatatii dintilor si a gingiilor, ceea ce duce la un zambet mai frumos si o respiratie mai proaspata.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.