Aerisirea caloriferelor

By | iunie 8, 2018

Pentru a curata complet sistemul de incalzire, este adesea o idee buna sa aerisiti mai mult de un radiator. Acest lucru va ajuta la asigurarea ca nu exista nicio sansa de scurgere a apei. Un lucru pe care trebuie sa-l stiti cand evacuati toata apa din centrala este ca, aceasta trebuie sa fie complet scoasa din functie pe toata perioada interventiei. Procedand asa, apa calda din interiorul instlatiei se va raci, fapt care va scadea probabilitatea producerii accidentelor.

Multi oameni aerisesc caloriferele insa o fac ca pe o masura de preventie nu ca ar fi neparat necesara aceasta procedura. Aerul din calorifere determina imposibilitatea acestora de a se incalzi, dar si un zgomot neobisnuit precum o bolboroseala. Aceste doua situatii nu sunt determinate doar de prezenta aerului in colorifere, ci si de tevile sau panoul caloriferului infundate.

Daca totusi ati decis ca este necesara aerisirea, este absolut esential sa opriti centrala termica si robinetii caloriferului, atat cel de intrare cat si cel de iesire. Pasul urmator consta in a avea la indemana o cheie de aerisit sau o surubelnita, un recipient pentru colectarea apei si o carpa pentru a sterge urmele de apa de pe calorifer sau de pe jos.

Intotdeauna, aerisirea incepe de la cel mai apropiat calorifer de centrala. Surubul aerisitorului trebuie rotit pentru a-l deschide, iar acest lucru poate fi facut cu cheia sau surubelnita. In primele secunde, prin orificiul creat, va iesi aer, apoi aer cu apa, in final curgand doar apa. Colectati lichidul in recipientul avut la indemana si treaba e aproape terminata. Pentru o aerisire completa, puteti interveni si in cazul robinetului de retur.

In cele din urma nu va mai ramane decat sa inchideti orificiul de aerisire si apoi sa deschideti robinetii de tur si retur pentru reumplerea si circularea apei in instalatie. Finalizand cu succes interventia in cazul primului calorifer, puteti inerveni pe rand la toate celelalte calorifere atasate instalatiei. Este bine sa stiti ca presiunea din instalatie va scadea pe masura ce scoateti apa din calorifere, asadar nu va speriati de ceea ce indica acul centralei!

Calorifere de vanzare, centrale termice pe gaz, si tot ce aveti nevoie pentru incalzirea locuintei la cele mai bune preturi | oferte-radiatoare.ro

calorifere de vanzare

Pentru mai multe informatii in acest sens, dar si pentru a vizualiza cele mai bune oferte la calorifere de vanzare, accesati https://www.oferte-radiatoare.ro/! tot aici veti gasi centrale termice pe gaz, tevi de cupru si calorifere din diverse materiale si designuri!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.