Sustinerea mobilitatii varstnicilor cu ajutorul cadrelor de mers

By | iunie 2, 2018

Un cadru de mers este un instrument pentru persoanele cu handicap sau varstnici care au nevoie de sprijin suplimentar pentru a-si mentine echilibrul sau stabilitatea in timpul mersului pe jos. Designul de baza consta intr-un cadru usor pe care utilizatorul se poate sprijini atunci cand se deplaseaza. De obicei are picioarele reglabile astfel incat sa poata fi reglat conform inaltimii utilizatorului. Exista cadre de mers fara roti, cu doua roti sau chiar cu patru roti, cele din urma numindu-se rolatoare.

Folosirea unui rolator sau a unui cadru de mers inseamna acceptarea faptului ca persoanele in varsta isi pierd autonomia. In procesul de imbatranire, persoanele in cauza trebuie sa faca fata pierderii autonomiei, lucru foarte dificil mai ales pentru cei ce au dus o viata activa.

In momentul in care un senior accepta asistenta, inseamna ca isi accepta pierderea de autonomie. Cu toate acestea, multi oameni in varsta vor continua sa se deplaseze cu ajutorul bastonului, refuzand cu vehementa cadrul de mers. Rezultatul? Cazaturi si accidente care pot rapi si mai mult din autonomia si-asa afectata. Bastonul nu asigura un echilibru bun si nu ajuta la prevenirea caderilor la fel de bine cum o face un cadru de mers stabil sau chiar un rolator dotat cu frane.

Odata cu varsta nu apar doar probleme de mobilitate, ci si pierderi cognitive. Din aceasta cauza, unele persoane pot uita ca sunt limitate in miscare aventurandu-se in zone neadaptate, riscul de cadere fiind inevitabil. Solutia ar fi ca intotdeauna sa existe cineva in preajma care sa reaminteasca seniorului ce trebuie sa foloseasca pentru a fi in siguranta. Ar fi o idee minunata ca persoanele in grija carora se afla varstnici cu probleme de memorie si mobilitate sa reuseaca a le insufla acestora faptul ca rolatorul este indispensabil deplasarii in siguranta. Este dificil, insa foarte sanatos!

Cadre de mers | www.magazinulortopedic.ro

Daca nu aveti un cadru ortopedic si intentionati achizitia unuia, puteti accesa https://www.magazinulortopedic.ro/ pentru a vizualiza oferta pusa la dispozitie in acest magazin online de produse ortopedice si nu numai!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.