Idei practice pentru amenajarea unui dormitor mic

By | mai 23, 2018

Un dormitor mic poate fi o adevarata binecuvântare pentru cei care viseaza la o camera intima si confortabila, perfecta pentru un somn linistit. Specialistii recomandă ca in dormnitor sa nu existe prea multe mijloace de distragere a atentiei precum televizorul, internetul și chiar un mic birou improvizat, care pot întrerupe somnul.

Iata cinci idei și sfaturi care va vor ajuta să creați un spațiu ideal pentru dormitor, care poate fi mic, dar stilat.

1. Mențineți culorile luminoase și strălucitoare

Culoarea albă este o alegere ideala și practică pentru un dormitor mic. Folosind culoarea alba sau o culoare mai deschisa ca sa combateti absența unui spatiu mai mare sau a ferestrelor care va lumineaza spațiul.

2. Împingeți patul spre perete

Cele mai multe dormitoare au patul centrat in mijlocul camerei. Daca nu aveti suficient spatiu pentru a va desfasura si alte activitati, cu exceptia celor ce tin de pregatirea pentru culcare, atunci va trebui sa incercati o alta abordare.

Pentru a maximiza spațiul din dormitor, situati patul pe colț. Se va crea o zona mult mai spatioasa si mai confortabila in dormitor.

3. Măriți spatiul folosind oglinzi

Oglinzile extind un dormitor mic creând iluzia unei încăperi mai mari. Poziționarea unei oglinzi pentru a reflecta lumina unei ferestre este, de asemenea, o modalitate perfecta de a folosi lumina naturală din spațiul dormitorului.

Cea mai ușoară cale de a încorpora o oglindă mare este in dormitor este de a gasi una pe masura inaltimii dvs, pe care sa o sprijiniți pe perete.

4. Depozitul de sub pat

Luați în considerare achizitionarea unui pat cu sertare situate dedesubt pentru un spatiu de stocare suplimentar. Dacă spațiul este atât de limitat încât sertarele nu se pot deschide cu ușurință, utilizați recipiente decorative sub pat pentru a depozita lucrurile in exces.

5. Folositi tapet

Doar pentru că dormitorul este mic, nu înseamnă că trebuie să fie si plictisitor. Adăugați un model de tapet îndrăzneț si, atunci când il selectati, optati pentru un model care sa placa membrilor familiei. Incercati pe cat posibil sa asortati asternuturile si covorul cu tapetul.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.