Ce face un mobilier sa fie vechi si valoros?

By | mai 22, 2018

Multe reviste si bloguri promoveaza mobilierul vechi prin ilustratii cu camere interesante pline de farmec unic. Dar ce e mai exact mobilierul vechi si prin ce se diferentiaza de alte tipuri de mobilier?

Practic, ceea ce este etichetat ca mobilier de epoca este orice piesa care are o vechime intre 30 si 100 de ani. Mobilierul cu varsta de cel putin 100 de ani este clasificat ca antic. Cel nou, de prin anii 1950 pana in 1980, este considerat a fi retro, vintage. Pentru a castiga titlul „de epoca”, piesa ar trebui sa fie un exemplu pentru ce a definit stilul acelei perioade. De exemplu, un scaun Eames este un bun exemplu de mobilier de epoca din mijlocul erei moderne. Piesa nu trebuie neaparat sa apartina unei linii de productie renumite, trebuie pur si simplu sa prezinte cele mai bune caracteristici ale acelei ere.

Odata cu trecerea timpului, piesele de epoca devin tot mai vizibile si confera decorului o individualitate aparte si un stil nou cu gust de vechi, fapt ce este imposibil de atins decorand o camera doar cu piese noi de mobilier.

Daca apreciati mobilierul de calitate superioara, dar bugetul nu va permite sa-l achizitionati, poate va reorientati catre cumpararea unui mobilier de epoca. Este mai putin costisitor, dar de o calitate buna. In plus, aratati ca sunteti prieten cu natura cand cumparati un astfel de mobilier. Este una dintre metodele ecologice de a va decora casa, este mai sanatos si prietenos cu portofelul.

Mobilier vechi, argintarie si diverse obiecte valoroase la magazinul de antichitati din Bucuresti hqz.ro

magazinul de antichitati din Bucuresti

A cumpara un mobilier vechi de calitate este o aventura. Niciodata nu stiti la ce sa va asteptati, ce ati putea gasi, in ce stare este ceea ce gasiti. Un loc in care puteti gasi mobilier vechi este magazinul de antichitati din Bucuresti, HQZ Antic. Aici puteti vedea bijuterii, obiecte din argint, sculpturi, covoare si chiar mobilier. Daca detineti obiecte vechi si doriti sa le vindeti, cumpar mobilier vechi, argintarie si alte diverse obiecte valoroase. Accesati http://hqz.ro pentru a vedea informatii suplimentare despre tranzactii!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.