Trei benefii ale curcumei pe care trebuie sa le cunosti

By | mai 22, 2018

Una dintre cele mai cunoscute aplicatii ale turmericului este ca agent antiinflamator. Ingredientele active din turmeric sunt extinse, dar un compus deosebit de important este curcumina. Aceasta substanta a primit o atentie considerabila in comunitatea medical, datorita abilitatilor sale puternice antiinflamatoare.

De fapt, puterea acestei substante este asemanatoare cu unele dintre cele mai puternice optiuni farmaceutice pentru reducerea inflamatiei.

Problemele gastrointestinale

Turmericul a fost folosit de mult timp ca un pansament pentru stomac si este deosebit de util in tratarea constipatiei, crampei si sindromului intestinului iritabil (IBS). Activitatea antiinflamatoare a curcuminei, de asemenea, vine in joc si aici, deoarece scade sansele de a dezvolta ulcere, sangerarea in intestine si, in general, elimina iritatia in intestin. Continutul de fibre dietetice descoperit in turmeric, desi nu este in afara graficelor, este inca semnificativ si va poate ajuta sa va imbunatatiti procesele digestive.

Tratarea problemelor menstruale

Natura antiinflamatoare si calmanta a compusilor naturali ai plantei poate ameliora cele mai multe simptome ale menstruatiei. Turmericul este una dintre cele mai bune abordari pe baza de plante pentru tratamentul sau prevenirea diferitelor tipuri de cancer.

Curcumina este un agent puternic antioxidant care a fost direct legat de o reducere a celulelor cancerului de colon si este, de asemenea, un inhibitor direct al unei proteine ​​care este esentiala pentru cresterea tumorii. Acest lucru face ca turmericul sa dea un plus minunat pentru orice dieta ca o masura de prevenire si ca un mijloc de a incetini metastazele de crestere canceroase.

Turmericul detoxifica organismul, iar compusii organici activi, de asemenea, imbunatatesc functia hepatica, reduc nivelurile de toxicitate in organism prin stimularea sistemului limfatic si asigurarea eliminarii eficiente a toxinelor. Acest lucru inseamna ca activitatile antioxidante ale turmericului sunt o solutie ideala pentru afectiunile hepatice.

Tratarea problemelor cardiovasculare

Turmericul poate stimula sanatatea cardiovasculara luat impreuna cu vitamina B6. Vitamina B6 poate inlatura eficient productia de homocisteina, care este un produs secundar corporal negativ, care dauneaza grav peretilor celulelor. Acesti pereti slabiti pot cauza o serie de complicatii la inima.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.