Beneficiile utilizarii aloei vera in viata curenta

By | aprilie 13, 2020

Aloe vera este o planta cu multe calitatii care are grija de sanatate. Specialistii sustin faptul ca exista o multime de utilizarii aloei vera, atat pentru uz intern, cat si pentru uz extern. Pentru a beneficia de toate acestea, se va folosi substanta extrasa din stratul exterior al frunzelor, dar si gelul de aloe vera, limpede si mucilaginos, extras din interiorul frunzelor de aloe vera.

Se considera ca aloe este originara din Egipt sau Orientul Mijlociu, dar a trecut mult timp de cand planta a fost naturalizata si cultivata aproape peste tot in tropice si in regiunile fierbinti din Africa, India, Asia, Caraibe, America de Sud, Mexic, sudul Statelor Unite. In alta parte a lumii, aloe este considerata o planta de casa.

Avantajele utilizarii aloei vera

Privita ca un remediu naturist, aloe poate fi folosita pentru tratarea urmatoarelor afectiuni:

  • ameliorarea constipatiei datorita prezentei antranoidelor sau a antrachinonelor (in principal aloin sau barbaloin). Combinatia de aloe cu celandina si psyllium pare sa creasca numarul de scaune la persoanele cu constipatie cronica in comparatie cu grupul placebo. Organizatia Mondiala a Sanatatii recunoaste eficienta latexului de aloe in tratarea constipatiei ocazionale.
  • tratarea herpesului genital.
  • tratarea psoriazisul – un studiu comparativ (2010) s-a concentrat pe 80 de subiecti care sufera de psoriazis usor pana la moderat. O crema continand 70% aloe a fost putin mai eficienta decat o crema care contine 0,1% triamcinolona acetonida, un tratament conventional, pentru reducerea severitatii leziunilor. Calitatea vietii participantilor s-a imbunatatit similar in cele 2 grupuri.
  • accelerarea vindecarii arsurilor.
  • tratarea colitei ulcerativa.
  • tratarea leziunilor, infectiilor si inflamatiilor pielii.
  • placa dentara si gingivita – o pasta de dinti care contine aloe folosita timp de 24 de saptamani are rezultate mult mai bune in prevenirea acumularii de tartru comparativ cu o pasta de dinti standard.

Exista insa si anumite recomandari de care utilizatorii trebuie sa tina cont inainte de a utiliza orice produs pe baza de aloe vera. Spre exemplu, ca toate laxativele stimulante, gelul de aloe ar trebui folosit doar in cazurilor de constipatie acuta si punctuala si nu trebuie utilizat in niciun caz in mod continuu. Pe termen lung, laxativele antranoide pot provoca polipi intestinali, ceea ce creste riscul de cancer de colon. Ingestia prelungita de latexativ pe baza de aloe poate provoca inclusiv probleme renale severe.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.