Unele dintre cele mai frumoase masini vintage din lume!

By | aprilie 2, 2020

Producatorii de automobile au produs in trecut modele care au devenit legendare datorita designului lor vintage, dar si a rariatii lor. Aceste masini vintage se afla acum fie in muzee unde pot fi admirate de toti pasionatii cailor putere, fie in colectii personale ale unora dintre cei mai bogati oameni ai lumii.

Clasamentul celor mai ravnite si apreciate masini vintage

  • Shelby 427 Cobra (1962-1966) – Cu un mic motor convertibil, acest model a devenit legendar, datorita rezultatelor foarte bune obtinute in cursele cu motor. Sasiul a fost adaptat ceea ce ii confera puterea de a lua curbe rotunjite cu mare succes. Aceasta masina de epoca este foarte rara, exista pentru acest model Cobra 427 mai putin de 360 ​​de vehicule produse intre 1962 si 1966. Cu toate acestea, se gaseste cu usurinta intr-o versiune replica.

  • Jaguar tip E (1961-1975) – Acest Jaguar a fost la vremea sa o adevarata revelatie, fie in ceea ce priveste designul, performantele sale (motorul V12), fie confortul si manevrabilitatea. Acest model nu este unul dintre cele mai rare, deoarece mai mult de 72.000 de exemplare au fost produse datorita succesului comercial puternic. Dincolo de designul sau si de curbele sale minunat de bine conturate, acest model este un mit pentru ca a corespuns aparitiei culturii pop britanice in anii 60.

  • Porsche 911 (1963- 973) – este unul dintre cele mai legendare vehicule, datorita designului sau unic rotunjit. In ciuda a peste 89.000 de exemplare produse, primul model Porsche 911 (tip 901) ramane un automobil colectionar foarte cautat, deoarece este considerat cel mai pur model din punct de vedere al stilului in comparatie cu surorile sale mai mici.

  • Mercedes SL 300 Gullwing (1954-1963) – este o alta masina clasica pentru cei instariti. Ceea ce o deosebeste de restul este usile care se deschid ca un fluture, aceasta particularitate fiind un plus la capitolul imagine.

  • Bugatti tip 57 (1934-1939), versiunea SC Altantic. Designul este pur si simplu revolutionar la fel ca si performantele de la acea vreme. Este o masina vintage deosebit de prestigioasa si eleganta, cu un stil complet avangardist din punct de vedere al formei si al conceptului. Aceasta masina de colectie este, de asemenea, una dintre cele mai rare care exista, pentru versiunea Atlantic fiind doar 3 exemplare! Unul a fost vandut in 2010 pentru o suma cuprinsa intre 30 si 40 de milioane de dolari.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.