Cine are nevoie si in ce conditii se foloseste un cadru de mers?

By | martie 30, 2020

Unul din cele mai importante dispozitive ortopedice, celebrul cadru de mers este si unul din cele mai des utilizate astfel de produse. Cadrul de mers este folosit atat in spitale, centre de recuperare, azile, cat si la domiciliu. Cadrul de mers are o forma ergonomica, se dovedeste a fi util oricarei persoane in varsta care nu mai dispune de suficienta energie si de putere pentru a merge fara sprijin, dar si persoanelor care au suferit o interventie chirurgicala, o nastere, au probleme locomotorii, dar doresc sa aiba o viata activa, in ciuda dificultatilor si situatiilor prin care au trecut.

Cum alegi un cadru de mers bun?

In cazul in care un membru al familiei are nevoie de un asemenea suport, achizitionarea unui cadru ortopedic este simpla si rapida. Oferta magazinului online MagazinulOrtopedic.ro este foarte bogata in dispozitive ortopedice de buna calitate, inclusiv in cadre de mers eficiente.

Unele cadre ortopedice pot fi folosite exclusiv la interior, altele la exterior. Unele pot fi pliabile, altele sunt fixe. Un cadru ortopedic fix este si cel mai des folosit dispozitiv, este format din patru picioare si are o baza larga ce ajuta la mentinerea echilibrului. Acest tip de cadru nu este indicat batranilor sau persoanelor care nu au suficienta putere de deplasare pentru ca este destul de dificil de manevrat, astfel incat utilizatorii trebuie sa ridice suportul metalic si sa il mute, abia apoi poate sa paseasca in fata.

Cadru de mers | Cadru ortopedic | MagazinulOrtopedic.ro

cadru de mers

Cadrul de mers cu roti ofera mai multa mobilitate, astfel incat utilizatorul nu mai este nevoit sa ridice cadrul, ci doar sa il impinga pentru a avansa. Cel pliabil are avantajul de a fi usor de transportat in masina sau in tren, plierea se face prin intermediul balamalelor prevazute la picioarele din fata sau prin intermediul unui mecanism de indoire laterala.

Un cadru de mers cu suport pentru maini este recomandat persoanelor care au probleme articulare, in timp ce modelul cu miscare alternativa are picioare fixe, iar fiecare parte, cea din spate si cea frontala are un mecanism pivotant si poate fi avansata separat.

Inainte de a investi intr-un asemenea produs, este important ca utilizatorii sa tina cont de materialul din care este fabricat, de pretul acestuia, de dimesiuni si mai ales de accesorii si dotari.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.