Cand se impune o extractie masea de minte | plazadent.ro

By | aprilie 10, 2018

Maseaua de minte in general cauzeaza mai multe probleme decat oricare alt molar din cadrul dentitiei. Maseaua de minte se cariaza foarte repede si nu poate fi tratata din cauza pozitiei pe care o are si imposibilitatii medicului de a ajunge prin metode traditionale si cu instrumentele pe care le are la indemana, la ea. In cadrul clinicii  https://plazadent.ro/ , o extractie masea de minte este incadrata la urgente stomatologice si reprezinta cea mai buna metoda de a stopa sau de a preveni unele probleme destul de serioase. Asadar, care sunt cazurile care impun extractia maselei de minte si cat de adevarate sunt miturile pacientilor in acest sens?

Cand si de ce se scoate maseaua de minte? | plazadent.ro

extractie masea de minte

Maseaua de minte se scoate atunci cand este cariata. Cariile maselei de minte in general sunt foarte dureroase si pot avea implicatii neplacute, mai ales cand pacientul consuma alimente reci, dulci, fierbinti, intervenind durerea. In plus, mirosul neplacut din gura poate fi determinat si de cariile molarului de minte.

Maseaua de minte se scoate si atunci cand este sanatoasa. In mod normal, fiind situata pe ultimul rand de molari, aceasta poate avea sau cauza probleme. Spre exemplu, maseaua de minte creste in pozitii anormale, iar medicul poate decide scoaterea ei pentru a evita cariile, durerile sau migrarea dintilor. Apoi, maseaua de minte poate sa `inghesuie` ceilalti dinti. In acest caz, molarul va pune presiune si va inghesui dintii adiacenti, avand mai multe implicatii, nu numai durere. Nu in ultimul rand, medicul poate decide extractia maselei de minte chiar inainte ca aceasta sa iasa. Cand are loc debutul eruptiei, insotit de dureri si inflamatii locale foarte accentuate, iar maseaua nu are suficient loc pe arcada pentru a iesi, este mai bine sa fie scoasa.

Mai mult decat atat, maseaua de minte determina infectii repetate, care se agraveaza in timp, dar prezinta si un risc crescut de dezvoltare a cariilor. Gratie tehnologiei moderne, pacientul nu mai resimte durere in timpul extractiei maselei de minte, ci mai degraba un usor disconfort dupa extractie.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.