Exista o anumita reticenta din partea oamenilor atunci cand vine vorba despre hainele de blana naturala. Unii aparatori impatimiti ai mediului inconjurator condamna purtarea blanurilor deoarece industria presupune cruzime asupra animalelor, dar si la daune asupra mediului. Cu toate acestea, hainele de blana au fost purtate imediat ce omul a descoperit ca acestea il pot proteja de temperaturile scazute, adica din cele mai vechi timpuri. Bineinteles, tehnologia de azi au adus imbunatatiri si transformari imense in industria blanurilor, dar cu toate acestea purtarea lor nu pune pe nimeni in pricol.
In jurul acestui obicei de a purta haine de blana s-au creat diverse mituri care trebuie aduse in lumina pentru a vedea adevarul din spatele lor.
Primul mit este legat de vanatorii care nu au nicio reglementare pentru capcanele pe care se pun si cel mai adesea acestea cauzeaza dureri excesive si inutile asupra animalelor. Industria blanurilor a suferit schimbari enorme pe parcursul secolelor, in special in ceea ce priveste tratamentul aplicat animalelor. Intr-adevar, in trecut animalele erau prinse in capcane, insa in zilele noastre, animalele cresc in ferme, li se ofera cele mai bune conditii pentru a creste si a avea o blana de calitate. Intregul proces de crestere si obtinere a blanurilor este lipsit de traume fizice pentru animal.
Un alt mit este legat de faptul ca crescatorii de animale indeparteaza blana acestora in timp ce ele sunt inca in viata. Acesta este probabil unul dintre cele mai raspandite mituri despre blana de nurca. Adevarul este ca producatorii de blanuri lucreaza in conformitate cu regulile stricte privind modul de ingrijire si tratare a animalelor. Toate animalele din ferme mor bland, fara dureri si traume inainte de a se indeparta blana.
Probabil cel mai vehiculat mit este acela conform caruia unele blanuri de pe piata provin de la animale domestice. Aceasta practica nu a avut loc niciodata in niciun moment din istoria industriei blanurilor. De fapt, exista legi stricte la scara internationala impotriva acestei practici. Toate accesoriile au fost si sunt facute din blana animalelor crescute in ferme, fapt care asigura autenticitatea produsului.
Magazin caciuli de blana | www.carolinadesign.ro
Fie ca e vorba de haine sau caciuli de blana, la magazinul Carolina Design le veti gasi pe toate. Nu aveti teama ca procesul de productie este dur ci ca atat timp cat este in limitele legii, totul este sub control. Accesati Carolinadesign.ro si alegeti ce doriti sa purtati in urmatorul sezon rece!