Holterul – un dispozitiv indispensabil cardiacilor

By | aprilie 16, 2018

Daca intampinati probleme cardiace, cu siguranta ati trecut prin diverse examene medicale si ati intalnit si cateva tipuri de aparate care monitorizeaza activitatea inimii.

Un monitor cardiac, cunoscut si sub numele de holter, este un dispozitiv care permite monitorizarea continua a activitatii inimii prin electrocardiografie (EKG) sau masurand doar tensiunea arteriala. Aceasta monitorizare poate avea loc si in afara cabinetului medical, intrucat holterele sunt portabile. Acest lucru permite unui medic sa observe cum functioneaza inima pacientului pentru o perioada lunga de timp, in ideea de a diagnostica in mod corect ritmul cardiac neregulat sau tensiunea fluctuanta.

Fiecare sistem holter este alcatuit din doua parti de baza: hardware-ul, numit monitor sau inregistrator si software pentru revizuirea si analiza inregistrarii. Dimensiunea aparatului difera in functie de producator, insa in medie au cam 10x7x3 centimetri si cantaresc aproximativ 100 de grame. Majoritatea dispozitivelor functioneaza pe baza de baterii.

Cand inregistrarea se termina, de obicei dupa 24 sau 48 de ore, medicul va efectua analiza semnalelor. Intrucat ar fi extrem de dificil sa se analizeze fiecare semnal, exista un proces integrat de analiza automata in softul fiecarui sistem holter care determina automat diferite tipuri de batai de inima. Succesul analizei automate depinde de calitatea semnalului, acesta depinzand in principal de atasarea electrozilor pe corpul pacientului. Daca acestia nu sunt atasati corespunzator, perturbatiile electromagnetice pot influnta semnalul ECG, rezultatele fiind alterate.

Analiza automata furnizeaza medicului informatii despre morfologia batailor cardiace, masurarea intervalelor de ritm, variabilitatea ritmului cardiac, prezentarea ritmica si jurnalul pacientului.

Aparate EKG de vanzare la cele mai bune preturi doar la EcoMedical

Orice cabinet medical cu profil cardiologic este dotat cu aparatura medicala corespunzatoare acestor investigatii medicale. Pacientul nu va cumpara holterul, ci il va folosi pe cel disponibil oferit de medic, dupa care il va restitui. Pentru cei care doresc sa-si actualizeze dispozitivele, magazinul EcoMedical are aparate EKG de vanzare si holtere EKG de vanzare. Pentru a vizualiza ofertele, accesati https://www.ecomedical.ro/ si bucurati-va de preturile mici!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.