Care sunt elementele de nelipsit din unitatile medicale?

By | aprilie 19, 2023

Deschiderea unei unitati medicale, indiferent de specificul sau de activitate, presupune existenta unor elemente fara de care actul medical nu se poate desfasura, de la echipa medicala, la aparatura si mobilierul medical, precum si instrumentele si consumabilele medicale.

In plus, toti angajatii care lucreaza in acest sector de activitate trebuie sa poarte uniforme medicale, acestea avand mai multe roluri, toate la fel de importante. De aceea, inainte de a primii pacientii, toate detaliile ar trebui puse la punct, mai ales ca siguranta pacientilor si personalului angajat este pe primul loc.

Care sunt rolurile uniformelor medicale?

Primul motiv pentru care cadrele medicale trebuie sa poarte uniforme medicale este protectia. Acestea intra zilnic in contact cu diferiti agenti patogeni, care ii pot infecta sau pe care ii pot transmite mai departe, altor pacienti sau chiar membrilor familiilor lor.

Astfel, prin purtarea unor uniforme nu numai ca se previne transmiterea virusurilor si bacteriilor si, implicit, aparitia unor epidemii, dar nu sunt adusi agenti patogeni nici din exterior, deoarece unitatile medicale trebuie sa aiba un mediu steril, esential pentru bolnavii cu un sistem imunitar slabit.

Drept urmare, cei care lucreaza intr-un astfel de mediu trebuie sa gaseasca un distribuitor autorizat de produse si echipamente destinate uzului medical. Un astfel de distribuitor este si magazinul online Med-Tehnica.ro, unde pot fi gasite atat echipamente medicale profesioniste, cat si echipamente medicale destinate utilizarii la domiciliu.

Uniforme medicale | mobilier medical | Med-Tehnica.ro

Uniforme medicale

Ce alte elemente sunt esentiale pentru un cabinet medical?

Pe langa echipa medicala, corect echipata, este nevoie si de mobilier medical, instrumente si aparatura medicala adaptate ramurii medicinei in care se incadreaza. De la scaune pentru consultatii, mese de operatii si dulapuri de medicamente, pana la aparate de anestezie, defibrilatoare, aparate ecografe si pentru oxigen, instrumente si consumabile sanitare, toate pot fi gasite in magazinul online Med Tehnica.

Prin urmare, cadrele medicale sau managerii unitatilor sanitare pot gasi tot ce au nevoie pentru dotarea si echiparea cabinetelor medicale, astfel incat acestea sa fie moderne si performante, intr-un singur loc. In plus si costurile acestora pot fi unele foarte avantajoase, deoarece pot fi obtinute discount-uri importante de pret.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.