Cat de sigur este sa faci extractii dentare in timpul sarcinii

By | iulie 10, 2020

Dintii sunt extrem de vulnerabili, fiind atacati de bacterii, iar starile de voma si pofta crescuta de dulciuri din timpul sarcinii pot conduce la aparitia cariilor, dureri de dinti si, in cele din urma, la extractii dentare.

Desi procedurile care tin de endodontie in sector 6 sunt sigure pentru o femeie insarcinata, este recomandat sa fie intarziate pe cat posibil pana in al doilea trimestru de sarcina, daca nu constituie o urgenta majora.

Schimbarile hormonale din timpul sarcinii pot cauza noi probleme dentare sau le pot agrava pe cele deja existente. De asemenea, schimbarile in pH-ul salivei si cresterea aportului de alimente bogate in glucide sunt alti factori care dauneaza dentitiei.

Simptome care pot determina necesitatea unei extractii dentare in sarcina

O femeie insarcinata care are o infectie dentara dureroasa are mari sanse sa ii fie recomandata extractia dentara. De asemenea, afectiunile parodontale pot conduce la slabirea sau chiar pierderea totala a sustinerii osoase, caz in care se va recomanda din nou extractia.

Femeile insarcinate cu probleme de dentitie carora li se recomanda extractia trebuie sa se informeze temeinic inainte de a lua aceasta decizie. Specialistii de la PlazaDent.ro spun ca extractia dintelui in cazul unei femei insarcinate se ia in calcul intr-una din urmatoarele situatii:

  • durere acuta la nivelul gingiilor si a dintilor;

  • existenta unui dinte infectat sau deteriorat;

  • dificultate la mestecarea alimentelor;

  • gingii inflamate;

  • dificultate in a vorbi;

  • sangerarea gingiilor.

Endodontie in sector 6 | Extractii dentare | PlazaDent.ro

extractii dentare

Este important ca femeile insarcinate sa nu isi faca nicio procedura de albire in timpul sarcinii. Cel mai bun moment pentru extractia dintilor este in al doilea trimestru de sarcina. Procedurile dentare nu sunt de obicei efectuare in primul trimestru decat daca este vorba despre o urgenta.

De la a treia pana la a opta saptamana a sarcinii este perioada in care organele critice se dezvolta la copil. Orice medicament sau stres legate de sarcina pot afecta cresterea fatului. Nici in al treilea trimestru nu sunt recomandate extractiile dentare, avand in vedere ca burtica a crescut destul de mare, ceea ce poate face ca procedura sa fie foarte inconfortabila.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.