Cateva sfaturi pentru a mentine in conditii optime de functionare anvelopele

By | aprilie 21, 2016

Siguranta auto pe sosele este data de obicei de 3 categorii de elemente: buna functionare a masinii, starea carosabilului si capacitatea conducatorului auto de a manevra in siguranta autovehicolul. Pentru prima categorie exista cateva reguli esentiale de care trebuie sa tinem, iar parte a acestor reguli este si verificarea starii anvelopelor si asigurarea functionarii lor in conditii optime.

Anvelope second hand

Verificarea pneurilor de taieturi superficiale sau obiecte blocate in canalele caii de rulare ar trebui sa se faca regulat, o data cu verificarea presiunii din anvelope. In functie de tipul masinii si de modalitatea noastra de condus, presiunea recomandata din pneuri este diferita. Pe stalpul masinii, in interior, pe capacul rezervorului sau in cartea tehnica a masinii sunt mentionate mai multe grade ale presiunii recomandate pentru anvelopele masinii. De obicei sunt mentionate cotele indicate pentru momentul in care masina este la capacitate maxima de ocupare (4-5 persoane + bagaje) si atunci cand este ocupata doar cu soferul. Este important sa respectam aceste cote pentru buna functionare a anvelopelor pe sosele (franare, sensibilitate la gropi, manevrabilitate la curbe), cat si pentru conservarea cauciucurilor.

De asemenea, un mod de condus eficient si ecologic, ne poate ajuta sa pastram anvelopele in conditii optime de functionare. Cu cat vom face mai putine manevre bruste, cu atat vom solicita mai putin calea de rulare a acestora. Cu cat vom pune frana mai din timp si treptat, cu atat vom reduce presiunea de pe pneuri si frecarea acestora.

Atunci cand calitatea anvelopelor noastre incepe sa scada, este important sa le schimbam. Fie ca optam pentru un set de cauciucuri noi sau unele second hand, trebuie sa inlocuim anvelopele uzate la momentul potrivit.

Ofertele magazinelor care comercializeaza anvelope second hand este in continua crestere, datorita importantei pe care oamenii o acorda respectarii normelor de circulatie pentru standardele cauciucurilor cu care sunt dotate masinile noastre. Obligativitatea utilizarii anvelopelor de iarna a facut ca uzarea unui set de anvelope sa aiba loc mai greu, deoarece, in cele mai multe cazuri, acum acestea sunt folosite in conditiile recomandate de catre producator.

Pe cauciucauto.ro gasiti mai multe detalii tehnice despre anvelope si cele mai bune sfaturi, care va vor ajuta sa luati cea mai buna decizie in privinta cauciucurilor pentru masina dumneavoastra.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.