Cauze ale esecului implanturilor dentare

By | august 28, 2018

Implanturile dentare au devenit cea mai buna si sanatoasa metoda de inlocuire a dintilor deteriorati sau pierduti. Cand li se ofera ingrijiri corespunzatoare, implanturile pot dura si o viata intreaga, deci sunt o investitie de lunga durata.

Desi esecul implantului dentar este destul de rar, acesta poate aparea. Este important de inteles ca esecul nu este niciodata rezultatul respingerii implantului de catre corp, deoarece corpul nu creaza raspunsuri de tip anticorp-antigen similar cu transplanturile de organe. Cele mai frecvente cauze ale esecului pentru implanturi dentare sunt: osteointegrarea defectuoasa, periimplantita sau distrugerea nervoasa si a tesuturilor.

Osteointegrarea defectuoasa este un alt mod de a spune ca implantul este slabit sau integrat insuficient si apare in cursul mai multor luni dupa plasarea implantului. Esecul implantarii rezulta adesea din imposibilitatea osului de a fuziona cu implantul. Acest lucru se poate intampla din cauza pozitionarii incorecte, a supraincarcarii, a densitatii osoase insuficiente, a afectarii tesutului inconjurator sau din cauza unui impact brusc cu forta externa.

Periimplantita este un tip de infectie care se formeaza in jurul implantului si in interiorul gingiilor. Aceasta infectie este adesea rezultatul unei igiene dentare slabe, urmata de o ingerventie chirurgicala a implantului dentar, care cauzeaza o pierdere suplimentara de os si imposibilitatea implantului de a rezista prea mult timp.

Cand un implant este plasat prea aproape de un nerv, pacientii pot prezenta dureri cronice, furnicaturi, amorteala in gingii, limba, obraz, barbie sau buze. Daunele nervoase ar putea fi temporare sau permanente si ar putea fi necesara eliminarea implantului. in cele mai multe cazuri, aceasta problema este rezultatul unui dentist neexperimentat.

Oferta la implanturi dentare | DentalCrownHealth.ro

Desi exista mai multe posibilitati diferite care pot duce la esecul implantului, semnele raman aceleasi. Daca apare o durere sau un disconfort sever in jurul implantului, in cazul in care gingiile sunt inflamate sau umflate sau daca implantul se desface, atunci este vorba de un esec. Daca ati beneficiat recent de implantare dentara, cel mai bun mod de a garanta succesul este acela de a exersa ingiena orala optima. Pentru mai multe informatii despre oferta la implanturi dentare, contactati echipa clinicii Dental Crown Health pentru a programa o consultatie. O puteti face online accesand dentalcrownhealth.ro sau telefonic, apeland la numerele afisate pe site!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.