Ce legatura exista intre viciul fumatului si reusita unui implant dentar

By | aprilie 14, 2020

Un implant dentar in Bucuresti reprezinta cea mai eficienta si de lunga durata solutie de inlocuire a breselor edentate. Implantul dentar reprezinta dispozitivul de titan, sub forma unui surub, care este compatibil cu corpul omenesc si care se introduce in osul mandibulei sau a maxilarului, inlocuind dintele ce a fost extras sau pierdut. Inserarea implantului este o interventie chirurgicala cu o rata foarte mare de reusita, insa intretinerea implantului este mai delicata.

Din punct de vedere al viciilor, pacientii ar trebui sa renunte la fumat si la unele alimente care nu sunt recomandate pentru sanatatea dintilor. Din punct de vedere al igienei dentare, este nevoie de mult mai multa grija din partea pacientului o data cu inserarea unui implant dentar in cavitatea bucala.

Ce trebuie sa stie fumatorii care opteaza pentru inserarea unui implant dentar in Bucuresti?

Fumatul este un viciu din ce in ce mai raspandit in intreaga lume, si mai ales in Romania. Specialistii in implanturi dentare ce reprezinta clinica ImplantologieSector4.ro sugereaza pacientilor sa incerce sa renunte la acest viciu chiar inainte de a opta pentru aceasta procedura. Este indicat ca renuntarea la fumat sa se faca cu cel putin o saptamana sau doua inainte de interventie si sa fie defintiva sau, pacientii sa nu mai fumeze macar doua luni dupa inserarea implantului.

Fumatul este nu numai un viciu periculos asupra sanatatii cavitatii bucale, ci si asupra sanatatii. Fumatul afecteaza fluxul sanguin asupra structurilor osoase, asupra gingiilor, ceea ce inseamna ca durata de viata a unui implant la fumatori este foarte mica.

Implant dentar in Bucuresti | Implanturi dentare | ImplantologieSector4.ro

implant dentar in Bucuresti

In plus, fumatul creste inflamatia zonei prin acumularea de toxine si aportul scazut de sange datorat fumatului creste riscul infectiei dupa realizarea implantului, recuperarea fiind mult mai lenta. Pentru ca tesutul osos nou sa apara in urma inserarii unui implant dentar, tesut care face legatura intre os si implant, este nevoie ca fumatorii sa renunte la fumat pentru ca, in caz contrar, fluxul de sange ce iriga zona in jurul implantului este diminuat si formarea tesutului osos nou este incetinita.

Este foarte important de retinut faptul ca fumatul creste riscul complicatiilor, ceea ce duce la incetinirea procesului de vindecare si are un impact important asupra duratei de viata a implantului. In cazul in care pacientii nu pot renunta la fumat, trebuie sa mearga la detartraj la fiecare 3 sau 6 luni la recomandarea medicului implantolog.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.