Cea mai buna perioada pentru a vizita Japonia

By | ianuarie 8, 2019

O evadare la zapada in Hokkaido, o vacanță pe plaja in Okinawa sau o excursie de fotografiere pentru a surprinde florile de cirese in Tokyo – cel mai bun moment pentru a vizita Japonia depinde in intregime de ceea ce turistii isi doresc sa faca atunci cand ajung aici.

Japonia si rozul florilor de cirese

Ca tara, Japonia este o suma aparent nesfarsita de activitati si festivaluri oferite pe tot parcursul anului, nefiind practic niciun moment nepotrivit pentru a vizita. Cei care vor neaparat sa vada culorile roz ale florilor de cirese, trebuie sa se asigure ca nu vor ajunge in timpul sezonului ploios sau dupa ce toate petalele de cires roz au cazut deja.

Japonia, in timp ce nu este deosebit de mare, este surprinzator de vasta. Iernile inghetate din Hokkaido fac ca insulele subtropicale din Okinawa sa para departe de lume. Cei care nu isi doresc sa ia cu asalt partiile de skii, pot vizita Japonia in lunile martie-mai si septembrie-noiembrie, acestea fiind in general considerate cele mai bune momente pentru a vizita tara. In aceasta perioada, calatorii pot gasi frunze de toamna vii sau, pe de alta parte, florile de cireș care par desprinse direct dintr-o carte postala. In plus, in aceste sezoane, precipitatiile sunt scazute, cerul este limpede si temperaturile sunt destul de placute.

Vara în Japonia este de obicei calda si umeda in toata tara, dar este, de asemenea, un moment ideal pentru expeditii naturale, cum ar fi drumetii. Este, de asemenea, considerat sezonul de festivaluri (gradini de bere in aer liber). Intre timp, iarna in Japonia este un moment pentru sporturile de zapada. Cea mai nordica regiune din Hokkaido este, fara indoiala, cel mai bun loc pentru a incerca partiile, dar zonele din afara Tokyo, cum ar fi Niigata cuprinde o multime de statiuni de schi.

Pentru calatorii hotarati sa viziteze Japonia in timpul sezonului de flori de cirese, datele de inflorire depind de conditiile meteorologice in fiecare an. De la sfarsitul lunii martie, copacii din sud incep sa infloreasca, dar in orasele din nord, cum ar fi Sapporo, pomii nu infloresc cel putin pana in luna mai. In regiunie Kansai si Kanto, cel mai bun moment pentru a vedea flori este fie ultima saptamana din martie, fie prima saptamana din aprilie.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.