Cel mai folosit lemn astazi la fabricarea de mobila

By | octombrie 15, 2014

Mobilierul fabricat din lemn de esenta tare furnizeaza o infatisare estetica, o atractivitate si o functionalitate sporita a acestuia. Mobila facuta in ziua de astazi este o mobila din lemn tare, solid, poros si neporos, si este fabricata atat pentru a fi folosita in interior cat si in exterior. Iar folosirea diferitelor tipuri de lemn depinde foarte mult de disponibilitatea si cererea de pe piata din acel moment.

Lemnul poros, asa cum este si pinul, este un tip de lemn extrem de flexibil, care este de cele mai multe ori folosit pentru a sculpta in el diferite forme si modele, si poate fi folosit foarte bine afara fiind un lemn extrem de rezistent la elementele naturii. Si unele piese de mobilier din lemn sunt folosite doar pentru a fi prezentate in galeriile de mobila, si nu au si scop utilitar.

Lemnul de cires American mai este denumit si “cireasa neagra” si seamana foarte mult cu mahonul atat in felul in care arata si in culoare dar mai ales in calitatea pe care o ofera. Acest tip de lemn este folosit pentru a face piese de mobilier fine si elegante, de o foarte mare calitate, si asta pentru ca este un lemn puternic si durabil cu care se poate lucra si care se poate modela usor, atat manual cat si cu ajutorul masinariilor automate.

Lemnul de tec este unul foarte dur si este folosit pentru mobilierul de exterior dar nu numai. Tecul are o textura naturala uleioasa, ceea ce il face rezistent la umiditate, expunere la soare si conditiile vremii.

Mobila Simex este un magazin online de mobila romaneasca, mobila lemn masiv de cea mai buna calitate, luxurianta si eleganta, gata sa fie cumparata si sa-ti infrumuseteze casa.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.