Cele mai bune materiale pentru pavaje

By | iunie 24, 2015

Caramida

Pavelele din caramida sunt foarte durabile si puternice, perfecte pentru terase in aer liber. Acestea sunt usor de intretinut si se pot curata foarte usor cu un furtun de gradina si apa cu sapun. Sunt perfecte pentru pavaj alei deoarece se usuca rapid la soare atunci cand sunt ude. Pavelele din caramida se potrivesc unui design clasic, cu aspect traditional. Culorile variaza de la rosul tipic, pana la nuante de verde, ruginiu, maro, cafeniu sau bej. Pavelele din caramida sunt disponibile in diferite dimensiuni si finisaje si pot avea un aspect nou sau vechi.

Ciment

Pavelele din ciment creeaza o suprafata durabila, puternica si elastica pentru terasele in aer liber. Ele sunt antiderapante si rezista la temperaturi de inghet, fara sa se fisureze sau sa se ciobeasca. Sunt usor de intretinut si se curata usor, tot cu apa si sapun. Acestea sunt disponibile in peste 30 de culori si cu diferite modele si texturi care se aseamana cu alte materiale mai scumpe.

Portelan

Pavelele din portelan se gasesc intr-o varietate larga de modele si texturi, ce seamana cu piatra naturala, caramida, ciment sau chiar lemn, drept pentru care pot fi folosite si la placari verticale, nu doar in curte. Acestea sunt pe baza de argila, dar sunt arse la temperaturi foarte ridicate, ceea ce le face durabile. In cazul portelanului, daca este folosit la pavarea unei terase, trebuie sa fiti atenti sa nu fie alunecoasa.

Lemn

          Pavajele din lemn sunt facute dintr-un lemn de esenta tare, pentru rezistenta mare si durabilitate, si finisate apoi cu un ulei special, care le confera culoarea. Desi intretinerea lor este mai dificila si au nevoie de multa ingrijire si verificari periodice, cu putina grija puteti avea o terasa frumoasa pe termen lung.

Pentru sfaturi si modele de pavele, consultati www.dalepietra.ro si cu siguranta veti gasi modelul perfect pentru curtea dumneavoastra.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.