Cele mai celebre granite din lume

By | iunie 29, 2019

In timp ce zidurile de frontiera dateaza din antichitate, ele au capatat o nota speciala in secolul 21, moment in care s-a inregistrat o crestere dramatica a numarului acestora. Scopul lor a fost acela de a limita imigratia ilegala, contrabanda cu droguri sau terorismul. Cu toate acestea, criticii afirma ca zidurile sunt ineficiente si prea costisitoare. Cu toate acestea, merita amintite cele mai notabile ziduri de frontiera din istorie!

Cel mai faimos zid de granita, Marele Zid Chinezesc este unul dintre cele mai mari proiecte de constructie din lume. Desi se crede ca are o lungime de 21.196.180 metri, mai mult de jumatate din circumferinta Pamantului. Constructia a inceput in nordul Chinei in secolul 7 i.en. si a continuat timp de doua milenii. Peste un milion de muncitori au murit in timpul constructie, motiv pentru care zidul mai este numit si „cel mai lung cimitir de pe Pamant”.

In timp ce Germania era impartita in doua, dupa ce aproximativ 2.5 milioane de persoane au plecat din Germania de Est controlata de sovietici, guvernul tarii a decis sa construiasca un zid care sa interzica accesul in Berlinul de Vest si, respectiv, in Germania de Vest. Constuctia a inceput in noaptea 12-13 august 1961 si s-a extins 45 km prin Berlin si 120 km in jurul Berlinului de Vest. In ciuda turnurilor de observare si a securitatii sporite, zidul a devenit scena unor evadari uimitoare, considerandu-se ca au evadat aproximativ 5000 de persoane. Acest zid a devenit un simbol proeminent al Razboiului Rece. In 1989 zidul a fost daramat.

Zidurile de pace au fost construite pentru prima data in Belfast in 1969, pentru a separa cartierele catolice de cele ale protestantilor. La vremea respectiva, Irlanda de Nord se afla in mijlocul tulburarilor, un conflict violent intre cei care doreau sa ramana parte a Regatului Unit (protestanti) si nationatilisti (catolici), care doreau sa se alature Irlandei. S-au construit aproximativ 100 de pereti si alte bariere care au fost, in cele din urma, ridicate. In 2013, guvernul Irlandei de Nord a promis sa elimine toate zidurile pana in 2023, primul zid fiind distrus in 2016.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.