Cum identifici in mod corect alergiile?

By | iunie 22, 2019

In ultimii ani, din ce in ce mai multi oameni sunt diagnosticati cu alergii. Unii observa acest lucru fara ajutor medical, unii isi dau seama exact la ce sunt alergici, in timp ce altii trebuie sa faca unele investigatii in acest sens.

La inceput, orice alergie pare inofensiva. Dupa primele manifestari, alergiile devin mai periculoase decat ar putea crede cei mai multi pacienti. Tratate incorect sau netratate la timp, alergiile se pot transforma in afectiuni destul de delicate. Aproape orice poate declansa o reactie alergica, in cazul unui sistem imunitar slabit.

Factori declansatori ai alergiilor si manifestarile clinice

Polenul este unul dintre principalii factori care declanseaza alergiile sezoniere. Oamenii pot manifesta simptome neplacute si deranjante, precum stranut, nas infundat, congestie nazala, lacrimarea ochilor si mancarimi. Alergia poate fi evitata daca in zilele in care copacii sunt in floare pacientii stau mai mult in casa.

Parul de animale este un alt factor declansator al alergiilor. Acesta poate dezvolta o alergie in cativa ani de convietuit cu animalul de companie in casa. In acest sens, singurul lucru pe care il pot face pacientii este sa limiteze contactul cu animalul care provoaca alergia si sa nu il tina in casa.

Acarienii sunt microorganismele microscopice care traiesc peste tot in casa. Alergia la acarieni este destul de deranjanta, deoarece cu greu poate fi eliminat tot praful din locuinta si, in plus, acestia traiesc si in saltele si perne.

Intepaturile de insecte, pe de alta parte, prezinta un risc major de dezvoltare a alergiilor. Iar intepaturile de insecte pot declansa reactii alergice foarte severe care pun viata pacientilor in pericol. In afara de umflarea si roseata in zona intepaturii, se poate vorbi si despre dificultate in respiratie, despre umflarea fetei, despre urticarie, ameteli sau scaderea tensiunii arteriale.

Nu in ultimul rand, oamenii pot fi alergici la alimente precum lapte, crustacee, nuci si oua, dar si alte alimente. Medicamentele pot provoca reactii alergice grave, punand viata unor persoane in pericol, in timp ce latexul poate declansa alergii cu manifestari clinice care includ eruptii cutanate, iritatii ale ochilor, secretii nazale, stranut, mancarimi, iar lista poate continua.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.