Trucuri pentru a-i determina pe copii sa citeasca

By | iunie 14, 2019

Adesea vorbim despre inclinatia spre lectura ca un atu incontestabil in reusita scolara, scotand in evidenta avantaje precum invatarea gramaticii si a ortografiei, dezvoltarea imaginatiei, cresterea capacitatii de concentrare, imbogatirea culturii generale si altele. Fiecare parinte isi doreste ca ai sa copii sa se scufunde in carti, mai degraba decat sa fie hipnotizati de ecrane.

Realitatea este putin diferita. Unii copii nu au nimic de-a face cu cartile si pentru multi lectura este complicata, obositoare si plictisitoare. Consolele si vanatoarea de Pokemoni sunt mult mai distractive. Iata cateva trucuri pentru a le indrepta atentia de la tehnologie spre carti. Unii spun ca au dat roade, deci merita incercate!

Nu impuneti nimic! De obicei, activitatile impuse nu sunt realizate cu placere. Daca sperati sa va faceti copiii sa citeasca, deconectati-i de lecturile obligatorii de la scoala. Cititul este, mai presus de toate, o placere. Daca acesta va fi constrans si limitat, veti pierde lupta inainte ca ea sa fi inceput!

Puterea exemplului ramane in picioare! Daca doriti ca cei mici sa citeasca, faceti asta impreuna cu ei. Cum doriti sa fiti credibili ca si parinti daca copiii nu v-au vazut niciodata citind o carte? Daca veti renunta la telefon si veti incepe o carte, micutul va avea un exemplu de urmat. Nu va plac cartile clasice? Nicio problema, exista reviste!

Dati-le posibilitatea sa aleaga! Luati-i pe copii la librarie, la biblioteca, la anticariat si oferiti-le libertatea de a alege ce carte doresc sa citeasca. Indrumati-i, orientati-i, insa alegerea ar trebui sa le apartina pentru a duce cartea la final!

Cumpar carti la kg | anticariat si cumpar carti vechi sau noi | cumparcarti.ro

cumpar carti la kg

Nu uitati ca cei mici iubesc povestile! Sunt absorbiti de vise, de curse de masini, de barci scufundate, de nave spatiale, de eroi care castiga. Povestiri, istorii, basme, romantism adolescentin, aventura, toate sunt subiecte care stimuleaza imaginatia, creativitatea, curiozitatea. O carte care spune o poveste dupa sufletul copilului, va incuraja la si mai mult citit.

Daca ati reusit sa va faceti copiii sa citeasca si ati adunat o multime de carti pe care nu le veti mai folosi, vindeti-le pentru a face loc altor titluri! Cumpar carti la kg, asa ca nu conteaza subiectul lor, ci sa fie in stare buna. Reprezint un anticariat si cumpar carti vechi sau noi, care abordeaza variate subiecte. Daca va intereseaza o astfel de tranzactie, accesati cu incredere cumparcarti.ro si aflati informatiile de care aveti nevoie!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.