Dimensiunea caloriferelor conteaza

By | iunie 6, 2019

Radiatoarele au cateva caracteristici cruciale pe care ar trebui sa le luati in considerare atunci cand decideti schimbarea sistemului de incalzire din casa sau din compania pe care o conduceti. Cea mai importanta caracteristica este, indiferent de ce spun diferite voci, dimensiunea caloriferului.

Atunci cand alegeti, cumparati si montati radiatoare de aluminiu, otel sau fonta, dimensiunea lor ar trebui sa fie prima dumneavoastra consideratie. Exista multi factori implicati in alegerea radiatoarelor – stilul, materialul si compatibilitatea cu sistemul de incalzire, insa nu uitati de dimensiune. Toate acestea sunt inutile atunci cand descoperiti ca radiatorul este prea mare sau prea mic pentru incaperea in care doriti sa fie montat.

Obtinerea echilibrului corect in ceea ce priveste dimensiunea radiatorului este critica. In cazul in care caloriferul este prea mare, veti pierde energie de fiecare data cand este pornit, insa este posibil sa ocupe foarte mult spatiu pe care l-ati putea folosi in alt scop. Apoi, din nou, daca radiatorul este prea mic, nu veti obtine niciodata temperatura dorita. Intre timp, centrala termica nu va conteni sa functioneze, ceea ce ii creaza o uzura suplimentara si bani cheltuiti pe termen lung.

Din fericire, exista niste calcule care pot determina dimensiunea radiatorului potrivit pentru fiecare incapere din locuinta. Puterea calorica a unui radiator poate fi masurata, iar in functie de aceasta se poate afla daca este sau nu potrivit pentru o anumita incapere. Retineti ca daca radiatorul este mare va oferi mai multa caldura, insa acest lucru nu este intotdeauna bun, mai ales in incaperile mici.

Calorifere ieftine | radiatoare de aluminiu | ecalorifere.ro

calorifere ieftine

Evident, este putin probabil sa gasiti radiatoare care sa corespunda exact cerintelor calorice ale incaperii, insa puteti rotunji in plus sau in minus pentru a gasi o potrivire apropriata. Odata ce ati facut calculele si ati determinat ce dimensiuni aveti nevoie, puteti incepe sa luati in calcul si celelalte functii de care aveti nevoie.

eCalorifere.ro ofera o gama larga de calorifere ieftine si produse care sa favorizeze incalzirea. Indiferent de stil, dimensiune sau materialul pe care il cautati, cu siguranta veti gasi ceva potrivit pe site-ul ecalorifere.ro!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.