Cele mai importante lucruri pentru un sistem imunitar de fier al copiilor

By | mai 12, 2019

Sistemul imunitar al copiilor este in permanenta formare. De la cele mai fragede varste, parintii insista sa creeze un sistem imunitar puternic copiilor lor, pentru ca acestia sa raceasca mai rar si sa nu permita oricarui virus sau oricarei bacterii sa se dezvolte intr-un timp scurt. Parintii trebuie sa le creeze celor mici un program de somn adecvat, sa le ofere alimente bogate in vitamine si minerale, sa ii plimbe in parc si sa ii lase sa se joace in aer liber cat mai mult timp cu putinta. Este, totodata, important si sa respecte calendarul de vaccinari.

Un sistem imunitar de fier nu se bazeaza pe suplimente alimentare

Unii parinti au tendinta de a le da, inca din primele luni de viata, bebelusilor tot felul de suplimente alimentare, sub forma de prafuri si picaturi, pentru ca, mai apoi, sa le dea sub forma de pastile si de siropuri, sa le prepare amestecuri minune cu miere si catina sau cu alte fructe bogate in vitamine. Insa nu suplimentele alimentare sunt cele mai importante, ci, mai degraba, modul de viata al copilului.

In primii ani de viata, capacitatea functionala a sistemului imunitar nu atinge maturitatea, de aceea copiii se pot imbolnavi foarte des. Prioritara, in aceasta etapa de varsta, este mentinerea igienei in mod corect si alaptarea cel putin in primele luni de viata, daca nu in primii doi ani. De asemenea, parintii trebuie sa le asigure o alimentatie echilibrata, bogata in legume si fructe, sa respecte orele de somn pe timp de zi si pe timp de noapte si sa scoata copiii afara ori de cate ori vremea este propice.

De asemenea, copiii trebuie sa nu fie expusi la fumul de tigara, sa nu li se ofere din primii ani de viata sucuri din comert, parintii sa nu le dea antibiotice sau alte medicamente fara prescriptie medicala, sa le asigure aportul de vitamine si minerale si sa ii duca in mod periodic la controale medicale. Daca aceste reguli vor fi respectate, copiii se vor imbolnavi rar si vor avea un sistem imunitar foarte puternic.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.