Cele mai potrivite cariere pentru pasionatii de jocuri pe calculator

By | februarie 5, 2020

Pasionatii de jocuri video pe calculator isi manifesta adesea dorinta de a imbina utilul cu placutul si de a avea o cariera de game tester, de game developer sau de programator, sau orice alt job care le-ar aduce satisfactii in acest sens. Pasionatii de jocuri video au oportunitatea de a se juca in alta parte decat pe propria canapea sau pe fotoliu, de a alunga plictiseala de la un job la birou si de a castiga mult mai bine urmand o cariera promitatoare in domeniul jocurilor.

Ce presupune jobul de game tester si game developer si ce alte oportunitati mai sunt

Jobul de game tester presupune asigurarea in perioada de dezvoltare a jocului ca productia va ajunge pe piata sub forma dorita de catre investitori. Oamenii care sunt platiti sa se joace toate ziua pe o consola si sunt serviti cu snack-uri si gustari sunt doar un mit. Realitatea este ca un game tester are mai multe atributii si un astfel de loc de munca poate fi o rampa de lansare pentru cei care se dedica pe deplin, cu un salariu care creste anual in functie de performante si cu bonusuri la incheierea unui proiect.

Pe de alta parte, jobul de game developer este ceva mai complicat si presupune cunoasterea perfecta a unui limbaj de programare, absolvirea unui curs sau a unei facultati in domeniul IT. Lista de joburi de game developer este vasta, iar cei interesati pot deveni creative director sau producator principal, ceea ce seamana cu raspunderile unui regizor de film. Tot in acest domeniu, cei pasionati de jocuri pot deveni design artist sau animator 3D, cu conditia sa aiba talent la desen si sa aiba inclinatii artistice.

Nu in ultimul rand, exista si o oferta foarte buna pentru scenaristi, pentru persoanele cu o imaginatie bogata care o pot pune cu usurinta pe hartie, dar si pentru sunetisti, valabile pentru tehnicienii ce concep muzica si efectele sonore in programele audio ale jocurilor, pana la compozitori si actori de voce care isi imprumuta talentul si glasul personajelor din jocurile video.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.