Cipru – pe locul trei, cea mai populata insula din Marea Mediterana

By | februarie 1, 2018

Cipru este o insula insorita din estul Mediteranei fiind pe locul trei, drept cea mai populata insula din Marea Mediterana. Este situata la sud de Turcia si sud-est de Grecia. Dupa cum veti afla in acest articol, exista o varietate de lucruri pe care le puteti vedea si face, de la vizitarea siturilor istorice pana la relaxarea pe plajele cu nisip fin, Cipru ofera cate ceva pentru toti vizitatorii.

Parcul arheologic Kato din Paphos a fost inclus pe lista patrimoniului mondial UNESCO in 1980.

Scopul a fost protejarea si intretinerea ramasitelor arheologice, precum si promovarea acestora si furnizarea de informatii vizitatorilor. Parcul include situri si monumente de la perioada preistorica pana in Evul Mediu, insa cele mai multe dateaza din epoca romana. Aici exista patru vile romane cu podele de mozaic. Exista foarte putine locuri pe care sa le vizitati si unde va puteti pierde complet in istorie, iar acesta este unul dintre ele.

Fig Tree Bay este plaja si statiune turistica si isi datoreaza numele de la singurul smochin, care este acolo inca din secolul al XVII-lea. Acesta se afla situat in statiunea turistica Protaras din Paralimni.

Aceasta plaja are nisipuri de aur si ape limpezi. Facilitatile de pe plaja includ toalete, vestiare, sezlonguri, umbrele si facilitati pentru sporturi nautice, in timp ce in zona exista o varietate de spatii de cazare, restaurante si chioscuri.

Biserica Sf. Lazar a fost construita la sfarsitul secolului al X-lea, fara a fi folosite coloane sau arcade. Este o cladire extrem de impresionanta, avand peretele curbat si plin de de icoane la un capat al bisericii, iar vizitatorii pot merge sub biserica si pot vedea unde a fost ingropat Sf. Lazar. Acesta este un loc uimitor si spiritual. Vizitati tunelul subteran care duce la o catacomba. Vizitatorii care doresc pot participa la masa duminicala, chiar daca nu intelegeti limba, este o experienta minunata. De asemenea, bisrica este inconjurata de magazine si cafenele si este foarte aproape de plaja

De asemenea, teatrul antic Kourion sau Curium este situat in Limassol, la capatul sudic. Aici este vechiul oras-regat, iar teatrul are o pozitie proeminenta pe coasta satului Episkopi. A fost construit initial in secolul al II-lea i.Hr., dar ceea ce se pastreaza astazi dateaza in perioada romana din secolul al II-lea si al III-lea dH.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.