Obiective turistice de neratat in Munchen – Germania

By | februarie 27, 2018

München este chintesenta Germaniei. In cazul in care Berlinul si Frankfurt va pot dezamagi cu stilul lor modern, Munchen este locul unde se tine cel mai mare festival de bere din lume.

Nici o calatorie in München nu este completa fara a vizita cateva atractii, multe dintre ele aflandu-se in centrul orasului vechi al orasului München si puteti merge cu usurinta de la un punct la altul.

Marienplatz (Piata Marien) este piata centrala din inima orasului München, unde se afla Neues Rathaus (New Town Hall of Munich).

Turnul din New Town Hall gazduieste Glockenspiel, un ceas care are peste 100 de ani. Aici la 11:00 sau la pranz puteti vedea si auzi inelul Glockenspiel si puteti urmari cele 32 de figurine care redau evenimente bavareze istorice. De aici, puteti explora cladiri incarcate de istorie, biserici si alte zone ale orasului, cum ar fi Mariensäule (Columna Mariana), pe care este asezata statuia de aur a Fecioarei Maria.

Catedrala Catolica, Our Blessed Lady, este cel mai identificabil punct de reper al orasului München si cea mai mare biserica din oras – in interiorul catedralei putand intra pana la 20.000 de persoane.

Impreuna cu Rathaus (Primaria), turnurile robuste ale Catedralei formeaza orizontul orasului München si fac din acestea un punct de orientare excelent. De asemenea, puteti urca pe treptele turnurilor – de aici vederea orasului München si a Alpilor bavarezi este uluitoare. Stilul arhitectural al catedralei, construita din caramida, este goticul tarziu si dateaza din secolul al XV-lea. Cupolele, care se afla pe varful fiecarui turn, au fost modelate pe Dome of the Rock din Ierusalim.

Lagarul de concentrare din Dachau, aflat la 15 km nord-vest de München, a fost unul dintre primele lagare de concentrare din Germania nazista din timpul celui de-al Treilea Reich.

Vizitatorii de la Dachau pot urma “calea prizonierului”, mergand in acelasi mod in care prizonierii erau obligati dupa sosirea in lagar. Veti vedea baile originale ale prizonierilor, baracile, curtea si crematoriul, precum si o expozitie vasta si diverse memorii.

La marginea orasului vechi al orasului München se afla Residence, fostul palat regal al monarhilor bavarezi. Astazi Residence gazduieste unul dintre muzeele europene de decoratiuni interioare. Residence, a carei prima cladire a fost construita in 1385, este format din 10 curti si gradini pline de istorie. Muzeul in sine expune 130 de camere cu mobilier antic, arta, portelan si tapiserii care se intind pe perioada Renasterii, Barocului, Rococului si neoclasic.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.