City break in Budapesta: obiective turistice de neratat

By | martie 15, 2020

Tot mai multi romani aleg sa fuga intr-un city break in Budapesta pentru ca este aproape, iar preturile sunt relativ mici. Cu istoria sa zbuciumata, veche de peste o mie de ani, Budapesta a mostenit un patrimoniu eterogen, dar totusi somptuos, ceea ce il face un conservator exceptional al arhitecturii centrale-europene. Departe de a fi inghetat in trecut, „Perla Dunarii” este, de asemenea, o metropola dinamica, cu o viata de noapte renumita. In plus, capitala Ungariei este unul dintre orasele cele mai trendy ale Batranului Continent care atrage tineri din toata Europa. Aceasta destinatie este excelenta pentru o pauza culturala si festiva aflata la doar 2,5 ore de zbor din Romania!

Experienta inedita a unui city break in Budapesta

  • Capitala Ungariei are doua fete, practic opuse. Pe malul drept al Dunarii, se afla vechiul cartier aristocratic din Buda care a fost mult timp sediul puterii regale. Aici se afla Dealul Castelului, cu vedere la rau, un cartier istoric strabatut de strazi pietruite si captusit cu conace minunate de baroc. Pe langa obiectivele turistice si muzeele sale, Buda a pastrat o atmosfera rezidentiala cu dealurile sale impadurite. De asemenea, acest mal concentreaza majoritatea izvoarelor termale si bailor din Budapesta, in special in apropiere de Vizivaros („orasul apei”).
  • Schimbarea atmosferei se realizeaza pe malul stang, la Pest, aceasta fiind zona industriala a capitalei. Aceasta este de fapt inima Budapestei, adunand cele mai multe administratii, magazine, dar si baruri, restaurante, muzee.
  • Turistii nu ar trebui sa rateze nici Galeria Nationala Maghiara, care urmareste 2.000 de ani de arta din Antichitate pana in prezent. Colectiile contin in exclusivitate lucrari ale artistilor maghiari din scoala realista, aceasta fiind deosebit de apreciate. Fanii istoriei vor prefera Muzeul de Istorie din Budapesta pentru a se familiariza cu trecutul si radacinile multiple ale orasului.
  • Parlamentul este o constructie spectaculoasa, un mastodont de 270 m lungime datand de la inceputul secolului XX care este frumos iluminat noaptea. Emblema a orasului Budapesta, acesta este inspirat de parlamentul de la Westminster prin stilul sau neogotic, amestecat cu influente bizantine care ii confera aerul unui palat venetian rasarit parca din Dunare. Turistii care doresc sa il vizite trebuie sa faca rezervare.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.