Concediul este un bun remediu anti-stres

By | iulie 31, 2014

Majoritatea oamenilor nu-si iau o vacanta destul de des. De fapt, anumite studii au aratat ca multi dintre noi nu-si iau nici macar o singura vacanta pe an. Iar acum odata cu cresterea frecventei in care ne luam vacante, de multe ori ne luam de lucru cu noi in concedii, ceea ce ne face sa ramanem practic conectati cu munca, ceea ce nu ajuta deloc la relxare si la incercarea de a scapa de gandul de munca.

Vacantele trebuie sa promoveze relaxare si creativitate. Un concendiu placut trebuie sa ne ajuta sa ne reconectam cu noi insine, si sa ne ajute sa ne simtitm din nou bine si sa ne reincarce bateriile. Cei ce muncesc foarte mult au nevoie de un concendiu neaparat pentru a nu se supraincarca, o vacanta relaxanta ii poate ajuta sa devina mai creativi si mai productivi in ceea ce fac, le va scadea nivelul de stres, ceea ce ii va ajuta sa fie mai sanatosi.

Un studiu a aratat ca la trei zile dupa vacanta subiectii au aratat imbunatatiri din punct de vedere psihic, a calitatii somnului si a starii generale, comparate cu cele de dinainte de vacanta. Si aceste imbunatatiri au fost prezente inca cinci saptamani de la terminarea concendiului, in special la cei care au avut mai mult timp de relaxare, si o satisfactie mai mare in timpul in care au fost plecati departe de munca si stresul cotidian.

Vacantele pot de asemenea sa intareasca legaturile intre persoane; petrecerea timpului bucurandu-te de viata cu cei dragi ajuta la consolidarea relatiilor si te ajuta sa treci mai repede peste stres. Astfel de vacante pot fi gasite si pe Sejur Circuit, dar si pelerinaj turistic si vacante in strainatate, la preturi accesibile.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.