Cortizolul si consumul de cafea

By | octombrie 21, 2016

Specialistii din intreaga lume recomanda consumul moderat de cafea in situatia in care rata metabolica a organismului dumneavoastra este una lenta. In aceasta situatie este recomandata orientarea catre alte bauturi cu efecte stimulatoare, precum ceaiul verde. In cazul unei persoane care nu are un metabolism rapid, consumul de cafea se poate dovedi mult mai nociv fata de o alta persoana a carui organism este mult mai active.

In aceste situatii, consumul de cafea a fost asociat cu un risc foarte mare de producere a avorturilor spontante, asta in cazul femeilor, un somn agitat in timpul noptii, simptome accentuate a ciclului premenstrual, cresterea si variatia tensiunii arteriale, chiar si in cazul persoanelor fara hipertensiune, cresterea gradului de producere a unui infarct miocardic non-letal.

In plus, chiar daca la prima vedere consumul redus de cafea ar parea fara contraindicatii , acel consum, combinat cu consumarea altor cateva cesti de ceai verde pe zi plus cateva tablet de ciocolata neagra ar putea cauza riscuri mari. Este evident ca procesul de combinare a mai multor substante stimulatoare va cauza neplaceri celui ce le consuma. Din fericire nu toata lumea este afectata in mod negative de consumul de cafea. Pentru cei suficient de norocosi sa aiba un metabolism alert, consumul de cafea poate avea si efecte benefice.

Din pacate organismele care au o rata ridicata de metabolizare nu va prezenta niciodata aceeasi asociere intre consumul de cafea si o anumita conditie medicala, asta daca va stiti suferind de vreo boala sau afectiune care interzice sau limiteaza consumul de cafea. In aceasta situatie trebuie sa stiti cateva informatii esentiale despre cafea si receptorii din corp. Cortizolul este un hormon produs de glandele suprarenale. Acesta are capacitatea de a creste tensiunea arteriala, va asimila zaharul din sange rezultat in urma consumului de alimente si va pregati barierele de aparare ale organismului in fata unor riscuri externe.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.