Inceputurile productiei de mobila

By | noiembrie 22, 2016

Departe de a fi parte a unui stil sau a unei culturi mondiale, mobila a tinut capul de afis pentru multe secole, reusind sa devina interesanta chiar si astazi, cand stilurile minimaliste au invadat locuintele noastre. Primele doua secole scurse In Statele Unite ale Americii a adus in prim plan gusturi transplantate in culturile mai multor popoare, fiecare dintre acestea fiind datoare tarii de origine pentru obiectele de mobilier produse.

In perioada secolelor XVII si XVIII, in New England dar si in regiunea de sud a Coastei de Est, colonistii au folosit predominant limba engleza pentru a se exprima. Hudson Valley a devenit colonie olandeza, in timp ce suedezii si germanii au stabilit in multe parti din Pennsylvania cultura proprie. Productia de mobila a fost la inceput restransa, obiectele de mobilier facandu-se doar in anumite zone ale Statelor Unite ale Americii.

Ulterior acestei perioade, industria s-a modernizat, producand intr-un volum mare scaune, banci, mese mici dar si noptiere. Proiectarea si constructia de mobila a fost simpla, medievala si bazata pe cateva obiecte principale. Formele rezultate erau de cele mai multe ori masive si nu aveau ornamente stilistice, cu exceptia unei modelelor picioarelor pe care se sprijineau anumite componente ale mobile. Aceste modele se numeau “Kerbschnitt” si aveau forme geometrice sau forme de frunze combinate cu suprafete plane. Mai tarziu, spre jumatatea secolului XVII, Kebschnitt a devenit mult mai elaborat si mai detaliat.

In toate coloniile, scaunele cu spatar drepte si scaunele de papura au devenit foarte comune, iar noile elemente decorative au devenit foarte apreciate in lumea larga. Redefinirea vechiului stil, insa pastrarea anumitor detalii originale pe anumite produse a insemnat un avans si o recunoastere la nivel mondial a productiei de mobile cu modele. Un exemplu din acest stil este “scaunul Carver”, un scaun onorat cu numele primului guvernator al Playmouth.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.