Cravata , un accesoriu elegant

By | noiembrie 28, 2017

Cravata este un accesoriu pierdut sau purtat mai mult din obligatie decat din placere.

Ideea a pornit de la modul in care poate unii dintre oameni au uitat sa poarte un astfel de accesoriu. Este foarte adevarat ca se mai gasesc in magazine sa se cumpere cravate fie ca obiect individual, fie la pachet cu batista aferenta. Derivatele din accesoriul numit simplu cravata au devenit de-a lungul timpului, si in functie de traditia locului: papioane, lavaliere, esarfe.

Nu demult, era moda de a ascunde o floare sau un buchet de flori atunci cand mergi la persoana draga. Nu s-a inteles de ce s-a recurs de unii dintre oameni la acest gest. La fel se poate spune si despre cravata. Unii sunt nevoiti sa o poarte din obligatie la serviciu, altii sunt oameni de afaceri si codul spune ca trebuie sa fie perfect imbracati, deci sa nu le lipseasca cravata si eventual acul de cravata (cu rol de pozitionare si intindere a cravatei), iar unii au renuntat la acest minunat accesoriu in favoarea camasii deschise (tip francez), a tricoului la baza gatului sau cu decolteul in V, a camasii tip tunica si multe alte obiecte de vestimentatie conexe.

Cravata trebuie sa se aleaga intotdeauna dupa forma gulerului si latimii reverului camasii purtate. Orice tip de cravata foloseste o persoana: lata, slim, lunga, scurta, colorata sau uni, in contrast sau nu cu tinuta, magazinele le pun la dispozitie foarte multe modele si culori din care pot alege, in functie si de evenimentul la care va fi purtata. Mintea designerilor poate nascoci tot felul de imprimeuri pentru aceste cravate, facandu-le astfel cat mai atractive. De la imprimeuri cu personaje inspirate din benzile de desene animate si pana la propriul design, ei spun ca orice este posibil. Nu trebuie uitat ca se poate purta cravata la ocazii diverse, evenimente publice sau intime, insa totul tine de atitudine si modul de imbinare a elementelor tinutei vestimentare alese.

Si pentru ca urmeaza Sarbatorile de Craciun, fiecare persoana poate incerca unele dintre modelele cu mosi, brazi, oameni de zapada, fulgi sau diverse decoratii specifice acestui anotimp.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.