Cum citesti si ce trebuie sa intelegi din eticheta de clasa energetica a electrocasnicelor?

By | iunie 3, 2020

Fie ca fac o vizita unui magazin online sau fizic in cadrul unui magazin fizic, cu siguranta ca vad la orice aparat electrocasnic eticheta de clasa energetica. Aceasta este foarte importanta pentru ca exprima consumul aparatului si mai ales pretul pe care urmeaza sa il plateasca cumparatorii la finalul fiecarei luni la factura de electricitate.

Ce este eticheta de clasa energetica si cum se citeste?

Eticheta de clasa energetica este o eticheta ce se pune pe produsele electrocasnice noi, din magazine, eticheta vizibila pentru ca indica cele mai importante caracteristici ale produsului din punct de vedere al impactului asupra mediului si din punct de vedere al eficientei energetice.

Electrocasnicele care prezinta etichete de clase energetice sunt: aparate de aer conditionat si de ventilatie, de gatit, de spalat vase, lampi, de incalzire locala, de spalat rufe, aparate frigorifice si televizoare, masini de spalat si uscatoare de rufe, dar si anvelope si cazane cu combustibil solid.

Majoritatea dintre aceste aparate sunt de uz casnic, nu destinate mediului profesional. Aparatele de clasa A, A+, A++ si A+++ sunt cele mai bune din punct de vedere al consumului energetic. Clasa energetica A+++ este cea mai eficienta, in timp ce clasa G este cea mai ineficienta.

Consumul anual de energie la utilizare normala este exprimat pentru fiecare categorie in parte, precum si nivelul de zgomot. Este foarte important ca inainte de a alege orice aparat electrocasnic, cumparatorii sa puna mare accent pe clasa energetica din care face parte.

Un pret mult mai mic de achizitie poate insemna un pret mare de intretinere si la factura de electricitate, de aceea este foarte important ca utilizatorii sa tina cont de sfaturile specialistilor si sa se intereseze foarte mult ce caracteristici are, in ce clasa de eficienta energetica se incadreaza si cum poate ajuta acest mic detaliu finantele intregii familii?

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.